Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη, όπως φαίνεται από την κίνηση των αεροπορικών κρατήσεων, παρά  τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών που έκαψαν σημαντικό μέρος της χώρας και στα περίχωρα της Αθήνας.

Αυτό αναφέρουν οι Financial Times, που επικαλούνται στοιχεία της oag.com, παρότι όλες οι πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο προς όλα τα αεροδρόμια στην  Ευρώπη είναι μειωμένες κατά 31% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, οι κρατήσεις για την Ελλάδα τον Αύγουστο παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση 2% από το 2019.

Το ελληνικό success story στον ελληνικό τουρισμό στηρίζεται από τους Γερμανούς, Γάλλους και Ελβετούς τουρίστες  όπου οι αεροπορικές κρατήσεις είναι αυξημένες κατά 25% 31% και 26% αντίστοιχα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019.

Την στιγμή που η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού, στη γειτονική Ισπανία οι αεροπορικές κρατήσεις παρουσιάζουν μείωση κατά 25%.
«Τα σταθερά μηνύματα από την Ελλάδα, ότι είναι ανοιχτή στον τουρισμό, φαίνεται ότι αποφέρουν καρπούς» σχολιάζουν οι FT στο δημοσίευμά τους όπου αναφέρονται στις επιπτώσεις του κορονοιού στον τουρισμό και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το Λονδίνο να χάσει όλες τις πτήσεις αυτό το καλοκαίρι.

Facebook Comments