Μαίνεται για τρίτο 24ωρο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Βιλίων με τους κατοίκους της περιοχής να ζουν ώρες αγωνίας μιας και υπάρχουν διαρκείς αλλαγές στη φορά του ανέμου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανακατευθύνονται οι φλόγες απειλώντας την περιοχή. Πλέον οι προσπάθειες της κατάσβεσης γίνονται μόνο από εδάφους μιας και αποχώρησαν τα εναέρια μέσα. Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 19 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη  (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200).

Οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής είναι  427 πυροσβέστες  συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Νωρίτερα:

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στα Βίλια. Η φωτιά πλησιάζει απειλητικά στα πρώτα σπίτια του οικισμού και οι στιγμές που εκτυλίσσονται είναι δραματικές. Οι κάτοικοι προσπαθούν την ύστατη στιγμή να δημιουργήσουν ζώνες για να ανακόψουν το μέτωπο ενώ παράλληλα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη από αέρος και γης.

 

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό αλλά ο ισχυρός άνεμος δεν είναι σύμμαχός τους

Στην περιοχή επιχειρούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του in.gr, 11 ελικόπτερα και 1 Σινούκ, 8 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Beriev, 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 130 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Επίσης, πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν οι δυνάμεις από την Πολωνία (143 πυροσβέστες με 46 οχήματα) και οι εθελοντές.

Όπως αναφέρει το MEGA το μέτωπο κατευθύνεται προς την περιοχή του Προφήτη Ηλία. Η φωτιά έχει φτάσει περίπου 200 μέτρα μακριά από τα σπίτια. Η ένταση του αέρα είναι μεγάλη. Οι κάτοικοι αγωνιούν και κάνουν έκκληση για βοήθεια. «Θα καούμε ζωντανοί. Η κατάσταση είναι δραματική. Η ατμόσφαιρα αποπνηκτική. Όλα είναι εκτός ελέγχου», φωνάζουν.

 

Νωρίτερα:

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στα Βίλια, αλλά με βελτιωμένη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ οριοθετημένη και χωρίς φλόγα, αλλά με αναζωπυρώσεις είναι η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική.

 

Facebook Comments