Η ΠΟΕΔΗΝ στέκεται μαζί με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι με απεργία – αποχή επιχειρούν να αποκρούσουν νομικά τις εγκυκλίους με τις οποίες τίθενται σε αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση επέλεξε τον αυταρχισμό και οι εργαζόμενοι, οι ανεμβολίαστοι απαντούν με απεργία – αποχή, ανέφερε σήμερα ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κετικίδης επισήμανε πως η παραπάνω αντίδραση είναι μια νόμιμη πράξη, μια νόμιμη απεργία που έχει κριθεί από το ΣτΕ, διερωτώμενος στη συνέχεια εάν η κυβέρνηση θα αναστείλει την υπαλληλική ιδιότητα από 1ης Σεπτεμβρίου σε όσους συμμετέχουν στην απεργία – αποχή, “δηλαδή αν θα ξαναπαρανομήσει” όπως χαρακτηριστικά είπε, καλώντας τους εργαζόμενους να συνεχίσουν την αποχή από το καθήκον της επίδειξης ή της συλλογής των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης.

10.000 υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις

Αναφορικά με το πόσοι είναι οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί, ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, τόνισε ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, είπε όμως ότι κατά εκτιμήσεις φτάνουν περίπου στο 12%, δηλαδή συνολικά 10.000. Ανέφερε πως η κατανομή του παραπάνω ποσοστού είναι άνιση, προσθέτοντας ότι στη Θεσσαλονίκη οι μη εμβολιασμένοι είναι αρκετά περισσότεροι σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας και σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν νοσοκομεία στα οποία οι ανεμβολίαστοι αγγίζουν το 40%.

Facebook Comments