Στην ανάκληση των αδειών όλων των υγειονομικών υπαλλήλων προχωρά το υπουργείο Υγείας με την απόφαση να έχει την μορφή του κατεπείγοντος. Σε όλα τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ αλλά και σε όλες τις δομές ανακαλούνται οι άδειες, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπάρξει «τρύπα» στο προσωπικό, λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και της άμεσης αναστολής εργασίας όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο το υπουργείο Υγείας, που φέρει σημερινή (25/8) ημερομηνία, από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία – Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας).

Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι νεωτέρας, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους. Κάτι που σημαίνει πως όποιος λείπει αυτήν την περίοδο σε άδεια ή είχε προγραμματίσει να απουσιάσει από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να αλλάξει τα σχέδιά του. Σημειώνεται ότι όποιος τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δεν θα λαμβάνει τον μισθό του και γι αυτό ήταν πολλοί οι αρνητές που έσπευσαν να δηλώσουν και κανονική άδεια από την 1η Σεπτέμβρη για να γλιτώσουν το «ψαλίδι» στους μισθούς τους…

 

Facebook Comments