Μια νέα ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, κοντά στα μεσάνυχτα τοπική ώρα, ανέφεραν δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο, αυτόπτες μάρτυρες και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι η έκρηξη ακούστηκε από μια περιοχή σε απόσταση 3-4χλμ από το αεροδρόμιο.

 

Νωρίτερα:

Εικόνες φρίκης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Aśvaka στον λογαριασμό του στο twitter, μετά τη φονική έκρηξη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις επιθέσεις αυτοκτονίας υπάρχουν ήδη 60 νεκροί και τουλάχιστον 120 τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.  Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται παιδιά, αλλά και τουλάχιστον 10 Αμερικανοί, εκ των οποίων οι 4 πεζοναύτες. Όμως,  λίγο μετά τις εννέα ώρα Ελλάδας τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν αναφορές και για τρίτη έκρηξη, που ωστόσο ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ως πρώτος ύποπτος θεωρείται η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K), που είναι το παρακλάδι του ISIS στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με πηγή με γνώση της ενημέρωσης που λαμβάνουν τα μέλη του Κογκρέσου, ενώ μια δεύτερη αμερικανική κυβερνητική, με γνώση των δραστηριοτήτων των υπηρεσιών πληροφοριών, ανέφερε ότι αν και η κυβέρνηση ακόμη ερευνά το θέμα, η επίθεση αυτή φέρει «τη σφραγίδα» της δράσης του ISIS-K.

 

Νωρίτερα:

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά σκοτώθηκαν ενώ πολλοί φρουροί των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπουλ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στους Ταλιμπάν.

Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, έκανε λόγο για 11 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ξένοι.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών ενδέχεται να είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Πύλη Άμπεϊ, τη μία από τις τρεις προσβάσεις στο αεροδρόμιο όπου τις τελευταίες ημέρες συνωστίζονται χιλιάδες Αφγανοί, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα που πλέον ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

 

Νωρίτερα:

Η έκρηξη που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ έχει προκαλέσει σκηνές χάους στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης υπάρχουν 15  τραυματίες ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν υπάρχουν και θύματα.

Το αμερικανικό FOX μεταδίδει ότι υπάρχουν και τρεις τραυματισμένοι Αμερικανοί στρατιώτες, ωστόσο το Πεντάγωνο δεν το έχει επιβεβαιώσει ακόμα.

 

 

Facebook Comments