Ευτυχώς, για να είμαι ειλικρινής, δεν είδα διαφόρους με αναφορά στο υπόγειο του ΣΥΡΙΖΑ να σκυλεύουν και το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ για να βοηθήσει τη μικρή του κόρη Δάφνη να εγκατασταθεί στο νέο της πανεπιστήμιο. Η αναχώρηση του πρωθυπουργού και της συζύγου του, όμως, σημαίνει ότι ως και τη Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης θα ασχολείται με άλλα πράγματα. 

Την επόμενη εβδομάδα, δε, είναι προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη που θα γίνει με την ίδια σύνθεση, ενώ μετά ο κ. Μητσοτάκης έχει να βρεθεί στη Σλοβακία, κατά πάσα πιθανότητα, την Τετάρτη, αλλά και στη Μασσαλία την Παρασκευή. Με άλλα λόγια και την επόμενη εβδομάδα το καλαντάρι είναι γεμάτο με ζητήματα και μάλιστα από αυτά που απαιτούν μετακίνηση. 

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί το παράθυρο του ανασχηματισμού ανοίγει πριν τη ΔΕΘ, ίσως και την εβδομάδα πριν από την Έκθεση. Άλλωστε, μια βασική εισήγηση στον πρωθυπουργό είναι να προχωρήσει με αλλαγές και να μην βρεθεί στη Θεσσαλονίκη αντιμέτωπος με ένα μπαράζ ερωτήσεων που θα αφορούν το κυβερνητικό σχήμα ή ευθύνες υπουργών στις πυρκαγιές. Μαθαίνω, πάντως, ότι η εξίσωση του ανασχηματισμού δεν είναι εύκολη. Όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Συνεπώς, πολλά από τα ονόματα που διακινούνται στα επί μέρους ρεπορτάζ, είναι και ένα προϊόν φαντασίας…

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments