Αντιδράσεις έφερε η ανακοίνωση του Δασαρχείου Πεντέλης, με την οποία καλεί σε κυνήγι αγριογούρουνων στην περιοχή. Στόχος είναι σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του δασάρχη, να μειωθεί ο πληθυσμός των ζώων στο δάσος της Εκάλης και του Διονύσου, παρά το γεγονός ότι το κυνήγι απαγορεύεται μετά τις πυρκαγιές.

Σημειώνεται, ότι ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία και πολλά ζώα, ακόμα και πυρόπληκτοι σκύλοι έχουν βρει καταφύγιο στο δάσος μετά τις φωτιές.

 


Σύμφωνα με την απόφαση του δασάρχη, την Τρίτη, από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 12 το μεσημέρι, δασοφύλακες, μαζί με κυνηγούς από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου θα στήσουν παγάνες και θα κυνηγήσουν με τις καραμπίνες και τα σκυλιά τους τα αγριογούρουνα. Το προγραμματισμένο για την Τρίτη κυνήγι όμως, που αποφασίσθηκε παρά την απαγόρευση, προβλέπει την παρουσία ενός περιπολικού για να εμποδίζονται πεζοί να μπαίνουν στο δάσος:  

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης τονίζοντας ότι μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει.

Διευκρινίσεις Αμυρά

Μπροστα σε αυτό το αδιέξοδο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος καλείται να παίξει το ρόλο του “Ποντίου Πιλάτου” προσπαθώντας να βρει μια συμβιβαστική λύση που δεν θα δυσαρεστεί κάποιο από τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα, που έχουν δημιουργηθεί.

Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Αμυρά, ο οποίος σε παρέμβαση του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε πως τα “αγριογούρουνα δε θα θανατωθούν, αλλά θα μεταφερθούν στο φυσικό τους χώρο που είναι το δάσος”.

Facebook Comments