Θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανασχηματισμό το απόγευμα της Δευτέρας; Το απόγευμα της Τετάρτης; Το Σαββατοκύριακο; Την ερχόμενη Δευτέρα; Δεν έχει τόση σημασία η μέρα και κακώς κι εμείς στα ΜΜΕ σπουδαιολογούμε και την…ώρα μιας απόφασης που λίγο αφορά τους πολίτες. Το μείζον είναι ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει. 

Οφείλω να σας πω, πάντως, ότι το Σαββατοκύριακο με τάραξαν. Δεν έχω πρόθεση να καρφώσω τους ανθρώπους-πώς άλλωστε θα ήμουν εξ απορρήτων αυτών και άλλων; Διαβλέπω, όμως, μια αγωνία σε ορισμένους νυν υπουργούς. Όχι μόνο για το αν θα μείνουν στο σχήμα, αλλά και για το αν θα μετακινηθούν. Ίσως σε κάποιο πόστο που δεν θέλουν ιδιαιτέρως…

Κάποιοι έχουν ήδη μια ιδέα περί του τι μέλλει γενέσθαι, έστω και αν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πει σε κανέναν τίποτε. Ομοίως άγχος, όμως, να ξέρετε ότι έχουν και βουλευτές, αλλά και ορισμένοι υφυπουργοί που γενικώς λάμπουν δια της απουσίας του. Οι υφυπουργοί ανησυχούν για το οφίκιο. Οι βουλευτές καίγονται να το αποκτήσουν, με δεδομένο ότι έρχονται και εκλογές σε ενάμιση-δύο το πάρα πολύ χρόνια. Εξ ου και οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές έχουν σπάσει τα τηλέφωνα, παίρνοντας δημοσιογράφους, για το αν έχουν…κανένα σιγουράκι. 

Υπομονή και σύντομα όλες οι απουσίες θα ληφθούν. Τώρα που η Δάφνη εγκαταστάθηκε στο Κονέκτικατ, έρχεται η ώρα να εγκατασταθούν και άλλα…παιδιά. Ή να ξεβολευτούν μερικά άλλα. 

 

Ο εξ απορρήτων

 
 

Facebook Comments