Αν κάτι ενδιαφέρον έχει αυτός ο ανασχηματισμός είναι η απουσία συγκεκριμένης πληροφόρησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε χθες το πρωί στο γραφείο του, επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, και αμέσως κλείστηκε σε αυτό, με τον εξ απορρήτων του Γρηγόρη Δημητριάδη. Τις άμεσες προθέσεις του, δε, γνωρίζουν ελάχιστοι εντός του Μαξίμου, όπου είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση ομερτά, όμοια της οποίας δεν έχει υπάρξει άλλοτε στο παρελθόν. Πρακτικά, οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο, ενώ όσα ονόματα ακούγονται είναι στη βάση ενός ψήγματος πληροφορίας, συνδυαστικά με ανάλυση. 

Αυτή η μυστικοπάθεια, βεβαίως, σημαίνει ότι γίνονται κινήσεις, σκέψεις, τηλεφωνήματα και επαφές. Όμως, η οριοθέτηση της πληροφόρησης είναι σαφής και συγκεκριμένη. Το βέβαιον, όμως, είναι ότι το ζήτημα έχει σχεδόν κακοφορμίσει, οι διαρροές δίνουν και παίρνουν, το στοιχείο του αιφνιδιασμού έχει απωλεσθεί και άρα τα μολύβια έχουν κατέβει σε όλα τα υπουργεία, εν αναμονή των αποφάσεων. Με άλλα λόγια, οι αποφάσεις δεν θα αργήσουν. 

Ίσως, δε, σήμερα να είναι και η μέρα που θα έχουμε νεότερα, ακόμα και μετά το υπουργικό συμβούλιο, με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα έχει λίγη ώρα μέχρι να αναχωρήσει για το Μπλεντ της Σλοβενίας. Σε κάθε περίπτωση, το πολύ ως το τέλος της εβδομάδας το ζήτημα θα έχει κλείσει-γιατί απλώς δεν μπορεί να συνεχίσει να «σέρνεται». 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments