Είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς ωραία πλάνα με χαρούμενους ανθρώπους στο Προεδρικό Μέγαρο να δίνουν τον όρκο τους, είναι ενδιαφέρον να διαβάζει κανείς το παρασκήνιο ενός ανασχηματισμού, αλλά… αχ αυτό το “αλλά”. Αλλά, η νέα κυβέρνηση δεν είναι νέα και τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι συμμετέχουν σε αυτή είναι παλιά. Δυστυχώς, οι προηγούμενοι άφησαν στους επόμενους, στις περισσότερες περιπτώσεις πρώην και επόμενοι είναι οι νυν, όσα προβλήματα παρέλαβαν και μερικά ακόμη. 
 
Δύο χρόνια και πλέον από την πολιτική αλλαγή του 2019 οι απαντήσεις στα ζητούμε της κοινωνίας, τα οποία οδήγησαν στην “έξωση” του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανάδειξη της ΝΔ στην εξουσία, ακόμη αναμένονται. Κυρίως σε ό,τι αφορά στο οικονομικό και διοικητικό πρόβλημα της χώρας. Στις πληγές που την κρατούν στην γκρίζα ζώνη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο θέμα του δημόσιου χρέους και της ανάπτυξης. Τους “κακούς δαίμονες” που δεν αφήνουν τους Έλληνες να απολαύσουν αυτή την υπέροχη χώρα στην οποία ζουν. 
 
Αλλά, χωρίς αχ, ας μην αφήσουμε την απαισιοδοξία να επικρατήσει. Ας νιώσουμε και εμείς την ευφορία των όποιων νέων υπουργών. Ας μας επιτρέψουν μόνο να τους πούμε τι έχουν να αντιμετωπίσουν. 
  • Ο κ. Θεοδωρικάκος πρέπει σε 15 ημέρες να κάνει τα… αδύνατα. Να αντιμετωπίσει πιθανές νέες φωτιές και να προλάβει τις πρώτες βροχές! Να αποφασίσει το μέλλον της πανεπιστημιακής αστυνομίας και να δει τι θα κάνει με την εγκληματικότητα. Είναι πολλά τα θέματα. 
  • Ο κ. Πλεύρης έχει απέναντί του το 4ο κύμα της πανδημίας και ειλικρινά ελπίζουμε να ξέρει καλό “κολύμπι”. Ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να μείνει ανοιχτά ο τουρισμός, να ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια ταυτόχρονα και όλοι οι Έλληνες να επιστρέψουν τις δουλειές τους. Να προχωρήσει ο εμβολιασμός και να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας. 

Ειλικρινά θα χαμογελούσατε εσείς αν η τύχη τα έφερνε να ήταν τα δικά σας ονόματα στις θέσεις τους; 

Και όλα αυτά, χωρίς να είναι και τα υπόλοιπα προβλήματα λυμένα. Η γραφειοκρατία στο Δημόσιο δείχνει εξαιρετικές αντοχές στις διαδοχικές ψηφιακές επιθέσεις που δέχεται από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, όπως και τα οικονομικά μας προβλήματα επιμένουν να κοιτούν στα μάτια τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μπορεί όλα αυτά να τα θεραπεύσει ο σημερινός ανασχηματισμός; Μακάρι. Αλλά… 

Facebook Comments