Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αν δεν υπήρχε ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη να επισκιάζει τα πάντα, η κυβέρνηση μπορεί να ανακοίνωνε σήμερα τον διάδοχο του Βαγγέλη Αποστολάκη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πλην όμως, με τα νέα δεδομένα ίσως και να πρέπει να περιμένουμε ως το πρωί της Δευτέρας για να επιβεβαιωθούν οι κυβερνητικές επιλογές.

Όπως μαθαίνω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι δύο κεντρικοί συνεργάτες του που έχουν αναλάβει την εξεύρεση του νέου προσώπου έχουν καταλήξει σε μια επιλογή, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να ρεφάρει το φιάσκο Αποστολάκη. Θα πρόκειται, όπως λέγεται, για πρόσωπο με “θετικό πρόσημο” και ευρεία αποδοχή. Μάλιστα, από προχθές υπάρχει στα σκαριά το όνομα του ανθρώπου που θα αναλάβει τα ηνία, αλλά έμενε να γίνουν οι τελικές συνεννοήσεις. Το εν λόγω πρόσωπο, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, έχει επιχειρησιακά χαρακτηριστικά.

Είναι, δε, άκρως πιθανό στο σχήμα να υπάρχει και ένας υφυπουργός, ο οποίος θα έχει άλλα χαρακτηριστικά από τον υπουργό και θα λειτουργούν αλληλοσυμπληρωματικά.

Πάντως, όπως μαθαίνω, κανένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έτσι, ίσως και αυτή τη φορά η περίπτωση των εν λόγω προσώπων κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό ως την ώρα της ανακοίνωσης.

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments