Με χειροκροτήματα και τραγουδώντας δικά του τραγούδια υποδέχθηκε το πλήθος που είχε από νωρίς συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, τη σορό του Μεγάλου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη. Η σορός του έφθασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου με καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών, λόγω και νέας εμπλοκής, που αφορούσε αυτή τη φορά τα γραφεία τελετών.

Στο σημείο υπάρχουν και αστυνομικοί προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Οι περισσότεροι κρατούν ένα λουλούδι ή μια ανθοδέσμη και περιμένουν με υπομονή να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

 

Νωρίτερα:

Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί από σήμερα το μεσημέρι (15:00) και για τρεις ημέρες, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, στη Μητρόπολη Αθηνών. Ετσι ο ελληνικός λαός και οι άνθρωποι που αγάπησαν τον μεγάλο μουσικό θα μπορέσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον “παγκόσμιο Έλληνα”. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στα Χανιά, όπου και θα πραγματοποιηθεί οριστικά η ταφή του.

Το λαϊκό προσκύνημα ξεκίνησε ήδη και ο κόσμος έχει αρχίσει να συρρέει στη Μητρόπολη, οι περισσότεροι κρατώντας λουλούδια, όλοι βαθιά συγκινημένοι με την απώλεια. Το λαϊκό προσκήνυμα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Νωρίτερα:

Το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. στη Μητρόπολη και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία. 

 

Facebook Comments