Πόσοι να ήταν αυτοί που αποφάσισαν να γιουχάρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τη Λίνα Μενδώνη έξω από τη Μητρόπολη χθες το μεσημέρι; Να ήταν 50, να ήταν 100, να ήταν 200; Για την οικονομία της συζήτησης, ας το δεχθώ. 

Δεν θα δεχθώ, όμως, ότι αυτοί οι 100 και 200 το έκαναν αυθόρμητα, γιατί τους βγήκε από την ψυχή τους. Γιατί δε άντεξαν, είδαν τον Μητσοτάκη μπροστά τους και τους έπνιξε το δίκιο τους. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι άνθρωποι πήγαν χθες στη Μητρόπολη για να κάνουν το κομμάτι τους. Δεν πήγαν για τον Μίκη, πήγαν για να εργαλειοποιήσουν τον Μίκη και να κάνουν φασαρία. Για να μην πω, δε, ότι κάποιοι τους έστησαν να το κάνουν, ελλείψει σοβαρών αποδείξεων γι’ αυτό. 

Ένα, όμως, δεν καταλαβαίνουν όσοι γιουχάρουν ή ασχολούνται με την ομπρέλα του Κυριάκου Μητσοτάκη από ένα ξενοδοχείο των Βρυξελλών. Ότι κανένας κανονικός άνθρωπος δεν ασχολείται με τέτοιες μικροπρέπειες, ούτε καν για χαβαλέ. Το μόνο που αποδεικνύουν αυτοί που το κάνουν είναι πόσο μικροί είναι μπροστά στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, τη μέρα που ο ίδιος έχει «σκηνογραφήσει», προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την πατρώα Γη της Κρήτης. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments