Ανεβάζουν ταχύτητα οι ΗΠΑ προκειμένου να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Εμβολιάσου αν θέλεις τη δουλειά σου, είναι το νόημα της προειδοποίησης Μπάιντεν στα 2,5 εκατομμύρια των ομοσπονδιακών υπαλλήλων, καθώς και σε εκατομμύρια άλλους εργαζόμενους σε εταιρείες που έχουν συμβάσεις με το αμερικανικό δημόσιο, όπως στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Οι υπάλληλοι έχουν προθεσμία δυόμιση μηνών για να εμβολιαστούν. Στις εταιρείες με προσωπικό άνω των 100 ατόμων, οι υπάλληλοι που δε θα εμβολιαστούν θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον ένα τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα, ενώ οι εργοδότες υποχρεούνται να δώσουν άδεια μετ΄ αποδοχών στο προσωπικό τους για να εμβολιαστεί.

Με τα ημερήσια κρούσματα να έχουν εκτοξευτεί σε 160.000 και τους θανάτους να πλησιάζουν 2.000 την ημέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε τους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες πολιτειών και δημάρχους που αναπαράγουν θεωρίες συνωμοσίας.

Εν τω μεταξύ, στο Λος Άντζελες οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν τον εμβολιασμό όλων των μαθητών και μαθητριών άνω των 12 ετών. Περίπου 250.000 παιδιά θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

Facebook Comments