Δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία να καθόμαστε και να συζητάμε για το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει το 2023, αλλά ρεαλιστικά από του χρόνου το καλοκαίρι, ο χρόνος ξεκινά και μετρά αντίστροφα. 

Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρητικά, φέτος ο πρωθυπουργός δεν βιαζόταν. Το φάντασμα των εκλογών, όμως, πλανάται πάντα πάνω από τον ορίζοντα, εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης θέλησε με σαφήνεια να ορίσει το γήπεδο για το επόμενο διάστημα, παρουσιάζοντας και το δίλημμα της κάλπης. 

«Και διπλές να είναι οι κάλπες, εγώ ζητώ αυτοδύναμη διακυβέρνηση γιατί πιστεύω ότι κυβέρνησα καλά το προηγούμενο διάστημα», είπε ο πρωθυπουργός και έσπευσε μετά να βάλει στο ίδιο κάδρο της προοδευτικής διακυβέρνησης…Τσίπρα και Βαρουφάκη, θυμίζοντας έτσι τα έργα και τις ημέρες τους το 2016 και ενεργοποιώντας αντι-ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους. 

Ο Μητσοτάκης, βεβαίως, πορεύεται και θα πορεύται με όπλο την οικονομία που, παραδόξως, είναι και η μεγάλη του δύναμη. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός εδώ και χρόνια που δεν αυξάνει, αλλά μειώνει φόρους και ενισχύει το διαθέσιμο εισόδημα. Και ακόμα και την περίοδο της πανδημίας, η αγορά και η κοινωνία την πέρασε με οικονομικές αμυχές. 

Το θεμελιώδες δίλημμα εξακολουθεί να είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Όποιος θέλει Μητσοτάκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται συνεπώς, θα πρέπει και στις δύο κάλπες να το ρίξει στη ΝΔ. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments