Επιπλέον έκπτωση στο ρεύμα μέχρι 600 κιλοβατώρες το μήνα φέρνουν ΔΕΗ και ιδιωτικοί πάροχοι, πέραν της κυβερνητικής στήριξης με 30 ευρώ την κάθε μεγαβατώρα, ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Σκρέκας.

“Έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε με 30 ευρώ την κάθε μεγαβατώρα, δηλαδή για κάθε μέσο νοικοκυριό με μηνιαία κατανάλωση 300 κιλοβατώρες ανά μήνα, η επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι της τάξης των 9 ευρώ το μήνα. Από εκει και πέρα, η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι έρχονται με επιπλέον έκπτωση, η ΔΕΗ το έχει ανακοινώσει, με μια επιπλέον έκπτωση που θα κάνει μέχρι 600 κιλοβατώρες το μήνα, για ένα νοικοκυριό, ουσιαστικά θα αντισταθμίσουμε το σύνολο της αύξησης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τέλους του χρόνου και θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος από τον επόμενο μήνα διευκρίνισε ο κ. Σκρέκας.

Η έκπτωση στο ρεύμα αφορά ένα μέσο νοικοκυριό, σχεδόν το 80% των μετρητών της χώρας, οι οποίοι δε θα δουν αυξήσεις στα τιμολόγιά τους, ενώ το υπόλοιπο 20% θα δει μικρότερη αύξηση ανακοίνωσε ο υπουργός.

“Ήδη αύριο (Τρίτη) έχω συγκαλέσει σύσκεψη με τη ΡΑΕ τη ΔΕΗ και τους υπολοίπους ιδιώτες παρόχους για να τους εξηγήσουμε πώς θα δουλέψει η ενίσχυση και να τους ζητήσουμε να στηρίξουν τα μέσα νοικοκυριά για να μη δουν τις υπέρογκες αυξήσεις. Η ενίσχυση ισχύει για όλους” τόνισε.

Όπως τόνισε ο υπουργός “μέχρι τις 300 κιλοβατώρες είναι η ενίσχυση από το κράτος, μέχρι 600 κιλοβατώρες από τη ΔΕΗ και τους υπόλοιπους παρόχους, τώρα αυτό καλύπτει σχεδόν όλα τα μεσαία νοικοκυριά. Ήδη κάποιοι πάροχοι κάνουν εκπτώσεις και απορροφούν κομμάτι της ανατίμησης, που εκτιμούμε έχει χαρακτήρα παροδικό, ήδη βλέπουμε σημάδια αποκλιμάκωσης, βέβαια κανείς δεν είναι σίγουρος”.


“Η στήριξη αφορά όλους τους συνδεδεμένους στη χαμηλή τάση επιχειρηματίες ή αγρότες π.χ. μέχρι το μηνιαίο όριο κατανάλωσης που αναφέρθηκε θα δουν από τον επόμενο μήνα σε διακριτή γραμμή την επιπλέον έκπτωση στο λογαριασμό τους, πόσο θα ήταν αν δεν είχε στήριξη” εξήγησε ακόμα.

“Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στο ράλι τιμών διεθνών στην ενεργεία, ηλεκτρική και φυσικό αέρια. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ιδρύει ένα Ταμείο Στήριξης για την ενεργειακή μετάβαση, ώστε να στηρίξουμε όσους θα πρέπει να επωμιστούν ένα κομμάτι του τμήματος της ενεργειακής μετάβασης” τόνισε ο υπουργός Ενέργειας.

 

Facebook Comments