Ας είμαστε ειλικρινείς: Η έξοδος στο super market είναι, λίγο πολύ, για τους περισσότερους μία βαρετή υποχρέωση, ενώ για κάποιους άλλους, η ώρα της αποφόρτισης από τη γεμάτη ημέρα τους. Η ΑΒ Βασιλόπουλος έρχεται να μας αποδείξει ότι πλέον έχει έρθει η στιγμή να δούμε αυτήν την καθημερινή δραστηριότητα με άλλο μάτι!

Γιατί, τι καλύτερο, να επισκεπτόμαστε έναν χώρο που, αν μη τι άλλο, θα μας προσφέρει μία αναβαθμισμένη και ευχάριστη εμπειρία, κάνοντας τα ψώνια μας να μοιάζουν με μία όμορφη βόλτα σε ένα υψηλής αισθητικής ιστορικό κτήριο; Και αυτή η βόλτα δεν απέχει πολύ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για του λόγου το αληθές, στην οδό Π. Μελά 8 στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στον, Λευκό Πύργο, στο γνωστό για τους Θεσσαλονικείς, κτήριο Ηλύσια,  βρίσκεται το ολοκαίνουριο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος, έτοιμο να σας υποδεχτεί και να σας χαρίσει αυτή τη μοναδική αγοραστική εμπειρία.

Η ανακαίνιση του κτηρίου με σεβασμό στη σπουδαιότητά του

Η ανακαίνιση του ιστορικού κτηρίου, στην οποία η ΑΒ επένδυσε 1,4 εκατομμύρια ευρώ, σχεδιάστηκε με απόλυτο σεβασμό προς τα ιδιαίτερα κατασκευαστικά και μορφολογικά στοιχεία του διατηρητέου κτηρίου, κρατώντας αναλλοίωτο τον αρχικό καλαίσθητο χαρακτήρα του. Ταυτόχρονα, η ανακαίνιση σεβάστηκε τον πολεοδομικό και ιστορικό χαρακτήρα της πόλης, θέλοντας να διατηρήσει ζωντανή τη μαγεία που προσφέρει η vintage διάθεσή του Αδιαπραγμάτευτος στόχος των επεμβάσεων, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, υπήρξε η προστασία του μνημείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η επένδυση αυτή συμβάλλει στην πράξη στην ευημερία της τοπικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών, εξυπηρετώντας τις πολύπλευρες ανάγκες των πελατών. Με το νέο κατάστημα, η ΑΒ, λοιπόν, δημιουργεί 25 νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας έτσι και την τοπική απασχόληση.

Στην καρδιά της πόλης

Το κατάστημα βρίσκεται σε περιοχή με έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον, κοντά σε πολλά Airbnb και αξιοθέατα και έτσι αναμένεται να προσελκύσει και τους επισκέπτες της περιοχής. Για τον λόγο αυτό, η σηματοδότηση των πινακίδων του καταστήματος είναι δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά), με σκοπό η διαδικασία των αγορών να γίνει εύκολη για όλους. 

Και επειδή, καταλαβαίνουμε ότι σας έχουμε εξάψει την φαντασία, δίνουμε κάποια hints, λέγοντας πως είναι 3όροφο (υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος) και εκεί θα βρείτε όλα όσα ψάχνετε για τα ψώνια της ημέρας. Στο ισόγειο θα βρείτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, φρέσκα κρεατικά και ψαρικά έτοιμα συσκευασμένα για να μην χάνετε το χρόνο σας στις αγορές σας, είδη κατάψυξης, προϊόντα ψυγείου (γάλατα, γιαούρτια, χυμούς)! Στον 1ο όροφο του ανανεωμένου καταστήματος θα βρείτε είδη προσωπικής φροντίδας και προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι! Στο -1 σας περιμένουν η κάβα αλλά και όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες τυποποιημένων προϊόντων. Και η ακόμη πιο χρήσιμη πληροφορία; Τα έξυπνα, αυτόματα self check out ταμεία που διαθέτει το κατάστημα για όσους δεν θέλουν να χάσουν χρόνο περνώντας από τα κανονικά ταμεία.  Φυσικά υπάρχουν και 3 κανονικά ταμεία για όσους προτιμούν τον παραδοσιακό τρόπο στις αγορές τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μηχανή του χρόνου

Για τους λάτρεις της ιστορίας, που επιθυμείτε να γνωρίζετε τι κάνει αυτό το κτήριο τόσο πολύτιμο και μοναδικό, να ενημερώσουμε ότι το κατάστημα δημιουργήθηκε και λειτουργεί με σεβασμό, κυρίως στην ιστορικότητα και την αρχική χρήση του ως κινηματογράφος «Ηλύσια».

Οι 4 χρονολογίες-σταθμοί στην ιστορία του κτηρίου:

Το κτήριο ανεγέρθηκε το 1930 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Λέανδρου Ζωίδη και με εμφανή αρχιτεκτονικά στοιχεία πρώιμου μοντερνισμού.

  • Το 1957 πραγματοποιήθηκε προσθήκη καθ’ ύψος στο αρχικό κτήριο με την κατασκευή τριών ορόφων πάνω από τον υφιστάμενο κινηματογράφο
  • Από το 1994, ο γνωστός κινηματογράφος μετατράπηκε διαδοχικά σε κατάστημα υγειονομικού και εμπορικού ενδιαφέροντος. 
  • Τον Σεπτέμβριο του 1994 το κτήριο χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού. 
     

Ζήστε κι εσείς τη μοναδική εμπειρία των αγορών στο ολοκαίνουριο κατάστημα ΑΒ, ταξιδεύοντας σε μία άλλη εποχή!  

Facebook Comments