Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε συνομιλίες με την Bain Capital για την πώληση χαρτοφυλακίου συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εκκαθάριση μη εξυπηρετούμενων δανείων από τον ισολογισμό της, όπως δήλωσαν στο Reuters τραπεζίτες με γνώση του ζητήματος.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει πρόοδο στην προσπάθειά τους να πουλήσουν, να διαγράψουν ή να αναδιαρθρώσουν δισεκατομμύρια ευρώ επισφαλών χρεών που συσσωρεύτηκαν κατά την τελευταία οικονομική κρίση, σημειώνει το Reuters.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, ο οίκος αξιολόγησης Moodys αναβάθμισε τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες και τους έδωσε θετικές προοπτικές, σημειώνοντας ότι η απόφαση πηγάζει κυρίως από τη βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών τους στοιχείων και τις καλές προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας τους.

Το χαρτοφυλάκιο συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης της Τράπεζας Πειραιώς, ονόματι Sunshine, έχει μεικτή λογιστική αξία περίπου 530 εκατ. ευρώ (621 εκατ. δολάρια).

Σημειώνεται πως η Bain Capital είναι μια αμερικανική ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους η Bain Capital Credit, μονάδα του ομίλου, αγόρασε 1,6 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Το 2018, η Τράπεζα Πειραιώς συμφώνησε να πουλήσει χαρτοφυλάκιο εγγυημένων, μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων 1,45 δισ. ευρώ στην Bain Capital Credit, στο πλαίσιο των κινήσεων για τη μείωση των επισφαλών χρεών της.

Facebook Comments