Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και καιρό: οι αρνητές της ύπαρξης του κορονοϊού και, βεβαίως, των εμβολίων για την αντιμετώπιση του, θα τάραζαν σε μηνύσεις και αγωγές γιατρούς και εκπαιδευτικούς που απλά έκαναν τη δουλειά τους και εφάρμοζαν τον νόμο. Δεν ήθελε πολλή φαντασία, την ώρα δε που έχουν και νομική ενίσχυση από γνωστά γραφεία που κάνουν χρυσές δουλειές με τους ψεκασμένους της διπλανής πόρτας…

Η Πολιτεία, λοιπόν, αποφάσισε να δράσει σε τρία επίπεδα. Αρχικά, θα σταματήσουν οι Αστυνομικοί να προσάγουν μηνυθέντες με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δεύτερον, δικαστικοί θα σταματήσουν να ζητούν την αυτόφωρη διαδικασία. Και, βεβαίως, στον Ποινικό Κώδικα που θα ψηφιστεί ως το τέλος Οκτωβρίου θα ψηφιστεί ρητή διάταξη για την εξαίρεση όσων εφαρμόζουν μέτρα κατά του κορονοϊού από την αυτόφωρη διαδικασία. 

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει ένα δίμηνο πριν, όταν δρομολογήθηκε και νομοθετικά η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Δεν σταθμίστηκαν, όμως, σωστά τα δεδομένα και διάφοροι άνθρωποι που έκαναν απλά τη δουλειά τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κάθε παράφρονα, όντας υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν τον εαυτό τους με προσωπικό και οικονομικό κόστος. 

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Και, όπως μαθαίνω, έρχονται και άλλα, ιδίως για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία, με αποτέλεσμα να χάνουν τη χρονιά τους. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments