Με αφορμή το πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Δημοκρατία την Κυριακή με τίτλο «Φαμίλια Α.Ε.!», το οποίο έγραφε « Διαπλοκή που ζαλίζει – Όλο το σύστημα μια εταιρεία. Πώς συνδέονται ο διορισμένος Στ. Μπένος, ο υπουργός Σκυλακάκης, ο γιος του ενός, η κόρη του άλλου και ο γαμπρός με 30 εκατ. στο ‘Διάζωμα’, τη ‘διαΝΕΟσις’, τη ΜΚΟ της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας», η εφημερίδα ΑΥΓΗ ακολουθώντας το ίδιο ύφος,  αναφέρει σε άρθρο της με τίτλο: «Η Φαμίλια και οι φίλοι της»:

«Όπως εξηγούσε το ρεπορτάζ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, που είναι αρμόδιος για το εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εξασφάλισε 30 εκατ. για το σωματείο «Διάζωμα» που διαχειρίζεται ο Στ. Μπένος, τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Συνεργάτες είναι και τα παιδιά τους, Θεόδωρος Μπένος και Άννα Μαρία Σκυλακάκη, στο think tank «διαΝΕΟσις», που αναλαμβάνει δουλειές από το «Διάζωμα». Η «διαΝΕΟσις» μάλιστα θα αναλάβει δύο εκ των δέκα πυλώνων του σχεδίου για την ανασυγκρότηση στη Βόρεια Εύβοια, αγνώστου μέχρι στιγμής προϋπολογισμού», γράφει η ΑΥΓΗ.

Ο Σταύρος Μπένος, από πλευράς του δεν άφησε ασχολίαστο το συγκεκριμένο άρθρο, στέλνοντας μια επιστολή στην εφημερίδα «Αυγή», λέγοντας, απογοητευμένος, μεταξύ άλλων, ότι «Ήταν βεβαίως και για εμένα μεγάλη απογοήτευση ότι η Εφημερίδα «Αυγή» με μακρά παράδοση δεοντολογίας, δεν μπήκε στον κόπο να διερευνήσει, με μια απλή επαφή μαζί μου, την άλλη άποψη».

Ο ίδιος, στην επιστολή του συνεχίζει, παραθέτοντας στοιχεία και επιχειρήματα, για όσα κατηγορήθηκε.

Αναλυτικά η επιστολή του Σταύρου Μπένου: 

«Αγαπητή «Αυγή»,

Είμαι 42 χρόνια ενεργός στη Δημόσια Ζωή και πρώτη φορά βρίσκομαι αντιμέτωπος με τέτοιο «κύμα λάσπης»…τη στιγμή μάλιστα, που έχω αναλάβει από τον Πρωθυπουργό της χώρας ως εθελοντής, χωρίς θώκους και αμοιβές, μια μείζονα πατριωτική αποστολή: ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓKΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Το δημοσίευμα της «Αυγής» με τίτλο «Η Φαμίλια και οι φίλοι της» (22/09/2021), που είναι πιστή αναπαραγωγή του αντίστοιχου δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» με τίτλο «Φαμίλια Α.Ε.!» (19/09/2021), με εμφανίζει περίπου ως «μαφιόζο», που με όχημα το «ΔΙΑΖΩΜΑ», πακτωλός χρημάτων που προέρχεται από το Δημόσιο Τομέα και την Ευρωπαϊκή Ένωση αξιοποιείται με ιδιοτελή τρόπο.

Ήταν βεβαίως και για εμένα μεγάλη απογοήτευση ότι η Εφημερίδα «Αυγή» με μακρά παράδοση δεοντολογίας, δεν μπήκε στον κόπο να διερευνήσει, με μια απλή επαφή μαζί μου, την άλλη άποψη.

Ιδού λοιπόν η αλήθεια:

  • Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» από την ίδρυση του το 2008 δεν έχει λάβει ΟΥΤΕ 1 ευρώ από τα Δημόσια Ταμεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλοι οι πόροι του, όπως φαίνεται και από την ιστοσελίδα μας προέρχονται από τα μέλη του – τακτικά και εταιρικά – και τον κύκλο των Δωρητών και των Χορηγών του Σωματείου.

Αντιστρόφως, το «ΔΙΑΖΩΜΑ» έχει προσφέρει δεκάδες μελέτες δωρεάν στην πολιτεία, προκειμένου το κράτος να διεκδικεί ευρωπαϊκούς πόρους δεκάδων εκατομμυρίων  ευρώ.

  • Στο πλαίσιο των αναθέσεων αυτών των μελετών συνεργαστήκαμε το έτος 2015 με τον οικονομολόγο κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για τη «Μελέτη για την οργάνωση της συμμετοχής της τοπικής οικονομίας της Ηπείρου στην Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» με χορηγία της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., που είναι Εταιρικό Μέλος του Σωματείου, για την οικοδόμηση της «Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου».
  • Το γεγονός αυτό συνδέεται «δόλια» με την δήθεν χαριστική και ύποπτη εκχώρηση στο «ΔΙΑΖΩΜΑ» 30 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Ανάκαμψης (Recovery) που προΐσταται ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Το αντίθετο συμβαίνει. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» πρότεινε στην κυβέρνηση το οραματικό σχέδιο «Λεωφόροι Φύσης και Πολιτισμού», για το οποίο μάλιστα  το Σωματείο εκπονεί το Masterplan με δικούς του πόρους. Εξυπακούεται ότι το έργο εφόσον εγκριθεί και ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί από τα αρμόδια υπουργεία (Πολιτισμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κυρίως Υποδομών).

  • Έρχομαι τώρα, στους επαίσχυντους ισχυρισμούς εις βάρος του γιου μου Θοδωρή, ο οποίος έχει αφιερώσει χιλιάδες εργατοώρες ως απόλυτος εθελοντής στο «ΔΙΑΖΩΜΑ». Για «κακή του τύχη» συνεργάστηκε επιστημονικά με την κόρη του κ. Θ. Σκυλακάκη στα πλαίσια μιας έρευνας που τους ανατέθηκε από την ΑΜΚΕ «διαΝΕΟσις» και ξαφνικά δυο νέα παιδιά, ταλαντούχα που παλεύουν στον σκληρό ιδιωτικό τομέα, βρίσκονται στο ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ για να «υπηρετήσουν» τα σκοτεινά σενάρια των συντακτών του κατάπτυστου ρεπορτάζ.

Και το κερασάκι στην τούρτα:

Εγώ, κατά το δημοσίευμα, δήθεν «ευγνωμονώντας» τη διαΝΕΟσις της αναθέτω δυο μελέτες του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Οι συντάκτες όμως του λιβελλογραφήματος δεν «πληροφορήθηκαν» ότι οι δυο αυτές μελέτες θα προσφερθούν από τη διαΝΕΟσις ως δωρεά στο κράτος.

Δικαιούμαι μετά από όλα αυτά να αναρωτηθώ:

ΓΙΑΤΙ «ΑΥΓΗ»;

 

Σταύρος Μπένος

Πρόεδρος Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Facebook Comments