Τραγελαφική χαρακτηρίζει την εμφάνιση Τσίπρα στη ΔΕΘ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο την επιχείρηση μίμησης του ΠΑΣΟΚ από το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Αντρέα Παπανδρέου από τον Αλέξη Τσίπρα.

“Η τραγελαφική εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, όπου επιστρατεύθηκαν όλες οι τεχνικές του πολιτικού μάρκετινγκ, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ως συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ως μετενσάρκωση του Ανδρέα Παπανδρέου, οδηγεί σε ενδιαφέροντα πολιτικά συμπεράσματα, για τους λόγους της καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την εντεινόμενη κυβερνητική φθορά”, επισημαίνει ο κ. Ευθυμίου με άρθρο του στην εφημερίδα “Τα ΝΕΑ”.

Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου “ο λόγος της καθήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι μιμείται το ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι είναι το ΠΑΣΟΚ. Αλλά εκείνο το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, που ήταν ήδη πολιτικά νεκρό, ακόμα και όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση. Παλαιότερα είχα χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κάτι “σαν να είχε νικήσει το 1996 ο Άκης Τσοχατζόπουλος”.

Επιπλέον ο Πέτρος Ευθυμίου υποστηρίζει ότι “επιλέγοντας αυτή τη διαρκή σύγκριση μεγεθών (σ.σ. με τον Ανδρέα Παπανδρέου), ο κ. Τσίπρας, στερούμενος οποιασδήποτε ουσιαστικής αναλογίας με τον Ανδρέα, παγιδεύεται στον άχαρο ρόλο ενός είδους πολιτικού Τάκη Ζαχαράτου, όταν χρησιμοποιεί τα κλισέ του Ανδρέα, ακόμα και το ηχόχρωμα της φωνής του.

Γιατί ο επίσης ιδιαίτερα χαρισματικός Τάκης Ζαχαράτος, όταν μιμείται τη Μαρία Κάλλας είναι απολύτως πειστικός. Αλλά δεν τραγουδά όπως η Κάλλας. Και η Κάλλας είναι το τραγούδι της, όπως ο Ανδρέας είναι το βάθος της προσωπικότητάς του και οι μεγάλες πολιτικές αρετές του και όχι η επικοινωνία”.

Facebook Comments