Η Deutsche Bank σχεδιάζει να πουλήσει το μερίδιό της στην Κινέζικη Hua Xia Τράπεζα, σύμφωνα με πηγές της Handelsblatt που γνωρίζουν καλά το θέμα, φέρνοντας στα ταμεία της 3 δισ. ευρώ ή 3,3 δισ. δολάρια σε μετρητά. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εξέρχεται από την εκτός Ευρώπης εμπορική τραπεζική  και φαίνεται να επικεντρώνεται στα τμήματα που είναι πιο επικερδή.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt. μέρος του σχεδίου της Deutsche Bank είναι να διακόψει τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής στην Ινδία. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας δραστικής εξόδου από τη λιανική τραπεζική, που περιλαμβάνει και την πώληση του γερμανικού βραχίονα λιανικής τραπεζικής Postbank αλλά και το κλείσιμο εργασιών σε άλλες έξι μικρότερες χώρες.

Εκτός από τη Γερμανία, η Deutsche Bank θα δραστηριοποιείται στη λιανική τραπεζική επιλεκτικά σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες: Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και  Πολωνία.

Η Deutsche Bank κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στην Κινέζικη Hua Xia Τράπεζα από το 2006 φτάνοντας το μερίδιο της το 2010 στο 20% σχεδόν. Εκείνη την εποχή, η τράπεζα πλήρωσε 1,3 δισ. ευρώ  αλλά η αύξηση της μετοχικής αξίας έκτοτε έφερε την αξία των συμμετοχών της στα 3,3 δισ. ευρώ.

Η τελική, επίσημη απόφαση σχετικά με την πώληση, δεν έχει ακόμη ληφθεί αναφέρουν πηγές.

Η Deutsche Bank δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, αναφέρει η Handelsblatt. Αλλά ένας εκπρόσωπος της, σημείωσε ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, ο John Cryan, θα πρέπει να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες των πιο πρόσφατων στρατηγικών για την αναμόρφωση της τράπεζας, με τίτλο “Στρατηγική 2020”, μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, η έξοδος από την Κίνα και την Ινδία θα βοηθήσει την Deutsche Bank να πληροί τις αυστηρότερες νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθειά της να πουλήσει το μερίδιό της στην κινεζική τράπεζα. Γνώστες οικονομολόγοι λένε ότι η πρόσφατη υποτίμηση του γουαν και η χρηματιστηριακή αναταραχή στην Κίνα θα μπορούσε να φοβίζει τους πιθανούς αγοραστές.

Facebook Comments