Πτωτικά ξεκίνησε και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά πλέον να αποτυπώνει τις ανησυχίες της για την πολιτική αβεβαιότητα που κλιμακώνεται σταδιακά μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,49% στις 641,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,93% στις 189,60 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3% στις 215,42 μονάδες.

Σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια των εγχώριων θεσμικών, η αγορά επιθυμεί μέσα από τις πρόωρες εκλογές να σχηματιστεί μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Στόχος, κατά την αγορά, είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου πακέτου, προκειμένου να ανοίξει και επισήμως ο διάλογος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Πειραιώς καταγράφει απώλειες 4,17%, η Τέρνα Ενεργειακή είναι στο -3,94%, η Εθνική υποχωρεί κατά 3,61%, η ΔΕΗ χάνει 3,60%, ενώ Τιτάν και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν πτώση 3,5%. Άνω του 3% είναι και οι απώλειες των Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα και Motor Oil.

Ελεγχόμενες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων, Folli Follie, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ενώ αντίθετα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, Λαμδα και Grivalia.

Facebook Comments