Η κύρια Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει εκ νέου σήμερα Κυριακή στις 8, την διάσκεψη των προέδρων, η οποία όμως για να πραγματοποιηθεί απαιτείται η παρουσία του 1/3 από τα μέλη της.

Υπενθυμίζεται ότι η διάσκεψη των προέδρων που είχε συγκαλέσει η κυρία Κωνσταντοπούλου αναβλήθηκε καθώς δεν υπήρξε απαρτία, δεδομένου ότι τα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης πλην της Λαϊκής Ενότητας δεν παρέστησαν στην διαδικασία. 

Η κ. Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε το βήμα της διάσκεψης για να επιτεθεί για μια ακόμη φορά στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αφορμή και τις διαρροές από κυβερνητικές πηγές που έλεγαν πως συμπεριφέρεται ως δικτάτορας.

Δικτάτορες δεν είναι εκείνοι που επιμένουν στις θεσμικές διαδικασίες αλλά εκείνοι που τις καταλύουν τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου ενώ επετέθη στον Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας ότι δεν επικράτησαν οι απόψεις του καθηγητή Παυλόπουλου που συνέγραψε 2 βιβλία και αμέτρητα άρθρα για την αντισυνταγματικότητα και αντιδημοκρατικότητα των μνημονίων αλλά επικράτησαν οι απόψεις του βουλευτή της ΝΔ που ψήφισε όλες τις μνημονικές διατάξεις με τον πρόλογο ότι διαφωνεί και τον επίλογο ότι δεν μπορεί να πράξει αλλιώς. 

Στις προθέσεις της Προέδρου της Βουλής είναι να συζητηθούν στην Ολομέλεια μέχρι να κλείσει η Βουλή, πιθανόν την Πέμπτη, εκτός από τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, το θέμα του χρέους αλά και η αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.
 

Facebook Comments