Οι αγορές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται εν μέσω υψηλών διακυμάνσεων προσπαθώντας να σταθεροποιηθούν στα τρέχοντα επίπεδα και να μη σημειώσουν κάποιο νεότερο χαμηλό. Η χθεσινή κίνηση της PBoC να μειώσει τα επιτόκια αλλά και να απελευθερώσει ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα στην οικονομία, είχε γενικότερα θετικό αντίκτυπο καθώς οδήγησε σε αγορές.

Όμως αν και η Wall Street έδειχνε ότι θα έκλεινε με εντυπωσιακά κέρδη, τελικά μισή ώρα πριν από το κλείσιμο υπήρξαν ισχυρές πιέσεις. Αναμένουμε ότι η Wall Street θα ανακάμψει κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Κέρδη άνω του 6,0% για τον κινεζικό CSI300 μετά από την αύξηση του margin στο οποίο προχώρησαν χθες οι κινεζικές χρηματιστηριακές Αρχές. Δεν αποκλείουμε και νέες κινήσεις που θα έχουν ως στόχο να καταστεί το short ασύμφορο.

  • Η ΕΚΤ βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσάρεστες εξελίξεις και ο Σεπτέμβριος αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
  • Το δολάριο κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά χθες κερδίζοντας σημαντικό έδαφος.
  • Πιέσεις και για το χρυσό που αναμένεται να κατακυλήσει ακόμα χαμηλότερα.
  • Στη γεωπολιτική σκακιέρα, Αμερική και Τουρκία συμφώνησαν να ξεκινήσουν βομβαρδισμοί κατά του ISIS.
  • Το πετρέλαιο προσπαθεί να διαμορφώσει μια βάση και να επιστρέψει πάνω από τα $40.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1617 Υψηλό: 1,1621 Χαμηλό: 1,1396 Κλείσιμο: 1,1515

26 08 15 eurusd

Η ισοτιμία εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με ιδιαίτερα αυξημένες διακυμάνσεις και μετά από την εκρηκτική άνοδο της Δευτέρας, υπάρχει μια προσπάθεια δοκιμασίας του ΚΜΟ 200 ημερών στα 1,1440 η οποία αναμένουμε ότι θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Εκτιμούμε ότι οι αγοραστές δεν έχουν εγκαταλείψει τη «μάχη» και ότι μεταξύ 1,1400-1,1420 δεν αποκλείουμε εκ νέου την εμφάνιση των αγοραστών. Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι πλέον ανοδική και οι τεχνικοί δείκτες ROC, Vol αλλά και ο RSI στο μηνιαίο γράφημα, δείχνουν ότι πιθανότατα έχουμε να δούμε και υψηλότερα επίπεδα. Όλα δείχνουν ότι με τις πιθανότητες μιας αύξησης επιτοκίων το Σεπτέμβριο από τη Fed να είναι όλο και μικρότερες, το short covering στο ευρώ θα συνεχιστεί.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1440                 1,1490
1,1415                 1,1530
1,1390                 1,1550
1,1360                 1,1590

Facebook Comments