Πολλά βρετανικά πρατήρια καυσίμων εξακολουθούν σήμερα να μην διαθέτουν καύσιμα έπειτα από μια εβδομάδα χάους με αγορές πανικού, συμπλοκές στις αντλίες και οδηγούς να αποθηκεύουν καύσιμα σε πλαστικές φιάλες νερού, καθώς η έλλειψη οδηγών βυτιοφόρων προκάλεσε την κατάρρευση αλυσίδων εφοδιασμού.

Οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού μετά το Brexit και την πανδημία της Covid-19 έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε μερικούς τομείς της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, σταματώντας τις παραδόσεις τροφίμων και φαρμάκων και δημιουργώντας φόβους ακόμη και για μαζικές θανατώσεις ζώων κτηνοτροφίας.

Βρετανοί υπουργοί επιμένουν εδώ και μέρες πως η κρίση υποχωρεί ή ακόμη και τελειώνει, αν και λιανοπωλητές αναφέρουν πως περισσότερα από 2.000 πρατήρια καυσίμων δεν διαθέτουν πλέον καύσιμα και δημοσιογράφοι του Ρόιτερς σε όλο το Λονδίνο και τη νότια Αγγλία λένε πως δεκάδες αντλίες παραμένουν κλειστές.

Μεγάλες ουρές συχνά εξοργισμένων οδηγών σχηματίζονται στα πρατήρια καυσίμων που παραμένουν ανοικτά στο Λονδίνο.

Η Ένωση Λιανοπωλητών Βενζίνης (PRA), που αντιπροσωπεύει το 65% των 8.380 υπαίθριων πρατηρίων της Βρετανίας, ανακοίνωσε πως μέλη της ανέφεραν χθες, Πέμπτη, πως 27% των αντλιών δεν έχουν καύσιμα, 21% έχουν μόνο ένα τύπο καυσίμων και 52% έχουν αρκετό ντίζελ και βενζίνη.

«Τα καύσιμα εξαντλούνται ταχύτερα απ ό,τι συνήθως εξαιτίας της άνευ προηγουμένου ζήτησης», δήλωσε ο διευθυντής της PRA Γκόρντον Μπόλμερ.

Η κρίση καυσίμων στη Βρετανία σταθεροποιείται, αν και η ζήτηση εξακολουθεί να είναι υψηλη, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Κιτ Μόλτχαους στο Sky News. «Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες καθώς οι δεξαμενές θα γεμίζουν».

Facebook Comments