Σφοδρή αντιπαράθεση για τη χορήγηση και στην Ελλάδα μονοκλωνικών αντισωμάτων που προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχαν Θάνος Πλεύρης και Παύλος Πολάκης.

Ο υπουργός Υγείας αναπτύσσοντας την κυβερνητική ρύθμιση ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν είχαν έρθει έως τώρα στην Ελλάδα. «Νομοθετούμε αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», είπε και επανέλαβε ότι η χώρα μας μετέχει από τον Φεβρουάριο του 2021 σε όλες τις σχετικές μελέτες στην ΕΕ, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια των πολιτών.

Την άποψη ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα θα μπορούσαν να χορηγούνται στην Ελλάδα παράλληλα με τα εμβόλια, διατύπωσε εκ νέου ο Παύλος Πολάκης και επιτέθηκε στον Σωτήρη Τσιόδρα και την επιτροπή εμπειρογνωμόνων. «Δεν ξεχάσαμε την ιατρική και δεν θα μας τη μάθει ο Τσιόδρας», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για τους 6000 θανάτους από κορωνοϊό από την αρχή του έτους. «Άφησε ανθρώπους να πεθάνουν, αν τα είχαμε φέρει θα είχαμε σώσει 6000 συνανθρώπους μας, αυτό δεν το συγχωρώ στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη και την επιτροπή που έβαλε», είπε.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως μονοκλωνικά συγκεκριμένης εταιρίας ανακλήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο. «Αν τα παίρναμε θα είχαν ανακληθεί αλλά θα τα είχαμε δώσει σε κόσμο», είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη από το έδρανό του να διαμαρτύρεται.

«Θέλει επιχειρήματα αλλά διακόπτει», σχολίασε και σημείωσε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέφυγε να αναφερθεί στην υπόθεση της ανάκλησης. «Αν μέσα από το Facebook λέγατε στον κόσμο να εμβολιαστεί θα ήταν καλύτερα», είπε και ευχήθηκε καλή ανοσία στον κ. Πολάκη που αυτές τις ημέρες έκανε τη δεύτερη δόση.

Παρακολουθήστε εδώ την κόντρα Πολάκη- Πλεύρη: 

 

Facebook Comments