Διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εισπράξει πολιτικά οφέλη από την μικρή φθορά που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Στα επιμέρους στοιχεία της έρευνας ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοτικότητα για κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Καλύτεροι υπουργοί σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι ο Νίκος Δένδιας με 19% και ακολουθούν οι Κυριάκος Πιερρακάκης με 14% και Βασίλης Κικίλιας με 9%, ο οποίος εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλή δημοφιλία και μετά τη μετακίνησή του στο Υπουργείο Τουρισμού κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων έναντι του 16% του κ. Τσίπρα, ενώ από 2% συγκεντρώνουν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κυριάκος Βελόπουλος, Δημήτρης Κουτσούμπας και Φώφη Γεννηματά. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών θετική/μάλλον θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει το 47% και ο επόμενος που ακολουθεί είναι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπας με 35%. Στο 34% βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά και στο 32% ο Αλέξης Τσίπρας. Στο αντίποδα, το 77% έχει αρνητική γνώμη για τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Πηγή: Εφημερίδα Το Βήμα

Εκτίμηση Ψήφου

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 41% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8%, το ΚΚΕ με 6,8%, η Ελληνική Λύση με 5,3% και το ΜέΡΑ 25 με 5,5% (4,1%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 12,% ενώ για πρώτη φορά ανιχνεύονται πάνω από τη μονάδα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,3%), οι Ελληνες για την Πατρίδα (1,8%) και οι Οικολόγοι Πράσινοι (1,5%).

Τρεις στους τέσσερις έχουν εμβολιαστεί

Ενδιαφέρον έχει το ερώτημα που έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς. Το 75% απάντησε ότι έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ το 6% αναφέρει ότι θα το κάνει, το 11% ότι δεν θα εμβολιαστεί, το 3% απαντά ότι έχει νοσήσει και το 4% δηλώνει ακόμη αναποφάσιστο. Όσο για την ασφάλεια των εμβολίων το 64% θεωρεί πως είναι ασφαλή και το 22% πως δεν είναι.

Facebook Comments