Τα ντροπιαστικά, γιατί, περί ντροπής και ονείδους πρόκειται, που συνέβησαν στα σχολειά της Θεσσαλονίκης, μόνο τυχαία γεγονότα δεν είναι..
Δύο ανθρωποκτόνες ιδεολογίες, ο ναζισμός κι ο κόκκινος φασισμός, συναντήθηκαν ξανά, σαν να είχαν δώσει ραντεβού, μετατρέποντας σε πεδίο μάχης, τον ιερό χώρο της μάθησης και της εκπαίδευσης.
 
Όπως δίνουν ραντεβού, οι χούλιγκανς των ομάδων και δέρνονται μεταξύ τους.
 
Δυο ιδεολογίες ακραίες, απάνθρωπες, βασισμένες στα πιο χαμερπή ανθρώπινα ένστικτα.
Στη βία, στην υποταγή του αδύναμου στο δυνατό, στην παραγραφή της αδέσμευτης, ακηδεμόνευτης, ελεύθερης σκέψης του ανθρώπου και αντικατάστασή της, με την ψυχολογία του όχλου, της αγέλης.
 
Δυο ιδεολογίες, που αιματοκύλησαν την Ευρώπη τον περασμένο αιώνα και εξέπεσαν στη συνείδηση όλων των πολιτισμένων ανθρώπων.
Σε κάποιες άλλες χώρες, με πιο ώριμες και λιγότερο φοβικές Δημοκρατίες, τα παιδάκια με τα μαύρα που χαιρετούσαν ναζιστικά και τα…φοιτητάκια των 30, 35 και 40 χρονών, με τα ρόπαλα και τα στυλιάρια, θα περνούσαν δυο τρία χρόνια στη φυλακή, προσφέροντας ταυτόχρονα κοινωνική εργασία..
Έτσι, μόνο για να δουν πως βγαίνει το μεροκάματο.
Με πλήρη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, γιατί, όλοι οι υπόλοιποι, δεν είναι υποχρεωμένοι να χρεώνονται τις καταστροφικές, πολιτικές τους επιλογές.
 
Στην Ελλάδα όμως, που μερίδες των πολιτών της ερμηνεύουν τη Δημοκρατία κατά το δοκούν, αντί να δούμε τα γεγονότα και να τα ερμηνεύσουμε κοινωνικά, αντί να ψάξουμε να βρούμε ,ποια λάθη οδήγησαν σε τέτοια ξεπεσμό ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας, αντί να οργιστούμε με την επιλεκτική ωραιοποίηση μιας συγκεκριμένης βίας, αντί να κρατήσουμε ίσες αποστάσεις από αυτήν, εμείς βλέπουμε …προσπάθεια αναβίωσης του ναζισμού.
Τον οποίο, βεβαίως βεβαίως, οφείλουν να καταστείλουν και να ..συντρίψουν ,τα λεβεντόπαιδα της ΚΝΕ και κάτι ακροαριστερά απολειφάδια.
Ε λοιπόν, ηλίθιοι δεν είμαστε..
 
Οι ιδεολογικοί ινστρούκτορες των χρυσαυγιτών, μαντέψτε! Είναι στη φυλακή! Και θα παραμείνουν εκεί, πολλά χρόνια, γιατί αυτό τους αξίζει.
Και μαντέψτε και κάτι άλλο! Δε θα βγαίνουν να σουλατσάρουν στην Αθήνα, όπως ο φονιάς Κουφοντίνας! Κι αν κάνουν κι απεργία πείνας, χέστηκε η φοράδα στ αλώνι όπως έλεγαν κι οι παλιοί..
 
Κανένας δικαιωματιστής, ορθοπολιτικάκιας, καμία συλλογικότητα δε θα βγει στους δρόμους, να διεκδικήσει τα δικαιώματα των αρνητών της Δημοκρατίας.
Και πολύ καλά θα κάνουν.
 
Με τα άλλα παιδάκια όμως, με αυτά που καίνε, σπάνε, βανδαλίζουν και αναζητούν εναγωνίως κι αδιαλείπτως , έναν ιδεολογικό αντίπαλο, ο οποίος επί της ουσίας, είναι ο ίδιος με αυτούς, αλλά με διαφορετικά ρούχα, κουρέματα και συνθήματα, για να έχουν λόγο ύπαρξης, τι θα γίνει;
 
Ως πότε θα μένουν προστατευμένα κάτω από την φενάκη της …ιδεολογικής τους αγνότητας, παρωχημένοι Φρόντο, καρικατούρες Αρχοντες των Δακτυλιδιών, που φορώντας το Μίθριλ της αριστεράς, νομίζουν πως θα σώσουν τον κόσμο από τα …δεινά της αστικής Δημοκρατίας.
Τα άκρα, συναντιόνται πάντα.. Τα άκρα, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, είναι οι δύο όψεις, του ίδιου νομίσματος.
Παντού, όχι μόνο στην πολιτική.
 
Όσο καταστρέφει ένας καταπιεστικός, χειριστικός γονιός το παιδί του, άλλο τόσο το καταστρέφει αυτός που αρνείται να του βάλει όρια.
Όσο επικίνδυνος για την κοινωνία είναι αυτός, που στο πρόσωπο κάθε μετανάστη βλέπει ένα δολοφόνο, άλλο τόσο επικίνδυνος είναι αυτός που θέλει τα σύνορα ορθάνοιχτα.
Όσο χαζός είναι ο πιστός που προσκυνάει παντόφλες Αγίων, άλλο τόσο χαζός είναι ο άπιστος, που θεωρεί ότι βρίζοντας και κοροϊδεύοντας την πίστη του άλλου, κατατάσσεται στην κατηγορία του έξυπνου.
Όσο ανησυχητικό είναι, να βλέπεις ένα δεκαπεντάχρονο, εμμονικά σκυμμένο πάνω από ένα βιβλίο, χωρίς ίχνος κοινωνικής ζωής, άλλο τόσο ανησυχητικό είναι να βλέπεις ένα συνομήλικό του, να μη μπορεί να βάλει πέντε λέξεις, σωστά, τη μία δίπλα στην άλλη.
 
Πολλά άλλα θα μπορούσα να παραθέσω..
Μένω σε αυτά.
Γιατί κουράστηκα να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου..
Γιατί βαρέθηκα να ασελγούν στην κρίση μου..
Γιατί αρνούμαι να γίνονται τα παιδιά μας, φερέφωνα νεκρών ιδεολογιών, που κάποιοι θέλουν να νεκραναστήσουν, εν έτει 2021, σε ευρωπαϊκή χώρα!

Facebook Comments