«Δόθηκε μάχη για τη ζωή της Ιωάννας κατά τα πρώτα χειρουργεία», ανέφερε στην κατάθεσή της, στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η Μαρία Καλοφώνου, η γιατρός που επί 16 μήνες την περιθάλπει.

«Η Ιωάννα ζει από τύχη. Αν δεν είχε πάει στο φαρμακείο και δεν είχε πλυθεί θα είχε πεθάνει», κατάθεσε πριν από λίγο στη δίκη για το βιτριόλι ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, καθώς ο ίδιος εξέτασε την άτυχη κοπέλα μετά την επίθεση. Στην κατάθεση του, ο ίδιος μίλησε για μεγάλη συγκέντρωση του καυστικού υγρού 96-98% (ήταν πολύ πυκνό) και αναρωτήθηκε πώς η Ιωάννα δεν κατάπιε το συγκεκριμένο υγρό, κάτι που θα ήταν ολέθριο για τη μετέπειτα πορεία της.

Ο γιατρός κατέθεσε στη δίκη ότι τα εγκαύματα προκλήθηκαν από θερμοκρασία που έφτανε στους 400 βαθμούς Κελσίου.

“Το έγκαυμα θεωρείται το μεγαλύτερο τραύμα στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα εγκαύματα αξιολογούνται με βάση την έκταση και βάθος. Η ασθενής προσήλθε στα επείγοντα και αυτό το οποίο αντικρίσαμε ήταν πρωτόγνωρο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάτι το φοβερό. Το στήθος εν μέρει σώθηκε επειδή η Ιωάννα φορούσε στηθόδεσμο, ο οποίος της έμεινε στο χέρι. Έπρεπε να εξουδετερώσουμε τη θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου”, ανέφερε ο ιατρός.

 

Facebook Comments