Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο λόγω του καιρού που σφυροκοπά τη χώρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 112 έστειλε μήνυμα να αποφεύγουν οι πολίτες τις άσκοπες μετακινήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Εύβοια, ενώ ήδη στην Εύβοια αρκετοί πολίτες, υπό το φόβο πλημμυρών, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. «Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και η Πολιτική Προστασία παρακολουθούν την εξέλιξη του καιρού και αναλόγως της επικινδυνότητας λαμβάνουν τις αποφάσεις τους.

«Έχουμε προλάβει ήδη πολλά περιστατικά, αλλά έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο μήνα. Κανένας εφησυχασμός ούτε από την πολιτεία, ούτε από τους πολίτες» είπε ο υπουργός ξεκινώντας την ενημέρωση. Όπως τόνισε, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των ΕΚΑΒ και της τοπικής αυτοδιοίκησης δρουν συντονισμένα και από κοινού οι δυνάμεις παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται με βασικό στόχο την προστασία της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας και βεβαίως των περιουσιών των πολιτών. Συνολικά λειτουργούν σε όλη τη χώρα 9 κέντρα αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων.

 

Facebook Comments