Σε νέα εποχή ανάπτυξης μπαίνουν τα μεταλλεία Κασσάνδρας καθώς μετά την υπογραφή της νέας επενδυτικής συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός και της πολιτείας, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές κινήσεις προκειμένου να μπει το έργο της πλήρους ανάπτυξης των μεταλλείων σε τροχιά υλοποίησης.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών το οποίο αντιμετωπίζει έλλειψη αποθεμάτων μεταλλεύματος.

Το μεταλλείο αναμένεται να εισέλθει πλήρως σε Φάση Γεωλογικής Έρευνας με στόχο την επιβεβαίωση νέων βιώσιμων αποθεμάτων που θα παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής του μεταλλείου. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, οι υπόγειες εργασίες θα σταματήσουν προσωρινά και το μεταλλείο θα τεθεί σε καθεστώς φροντίδας και συντήρησης. Το συγκεκριμένο μεταλλείο έχει την προοπτική να λειτουργήσει εκ νέου εφόσον επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της μελέτης σκοπιμότητας.

Όσον αφορά τους 300 εργαζόμενους όπως είπε ο Χρήστος Μπαλάσκας, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδος της Eldorado Gold “όλες οι θέσεις εργασίας θα προστατευθούν, είμαστε σε διαβούλευση με τα σωματεία στοχεύοντας στην απορρόφηση των εργαζομένων”.

Ο Οδικός χάρτης

Η Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε σήμερα  τον Στρατηγικό Οδικό Χάρτη 2021-2024 με σειρά λειτουργικών αλλά και οικονομικών ορόσημων, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την έναρξη εμπορικής παραγωγής στο παγκόσμιας κλάσης μεταλλείο των Σκουριών.

Ο Oδικός Xάρτης αποτελεί μέρος της εφαρμογής της πρόσφατα κυρωμένης Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός και της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία έθεσε το πλαίσιο για την πλήρη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας, μιας από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να αναδείξει τη χώρα σε κορυφαίο παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη.

Πρωταρχικός στόχος του στρατηγικού σχεδίου είναι ο μετασχηματισμός των Μεταλλείων Κασσάνδρας σε μια αποτελεσματική, υγιή και κερδοφόρο επιχείρηση, με ενισχυμένες θέσεις εργασίας, όρους Βιώσιμης Ανάπτυξης και προοπτικές μακροπρόθεσμης ευημερίας των κοινοτήτων της ΒΑ Χαλκιδικής. Για να επιτευχθεί αυτό, η Ελληνικός Χρυσός επικεντρώνεται στην εξυγίανση των μεταλλείων της Ολυμπιάδας και των Μαύρων Πετρών -με το τελευταίο ειδικότερα να καταγράφει εκτεταμένες ζημιές επί σειρά ετών- με την υλοποίηση ενεργειών για την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας, παραγωγής και παραγωγικότητας.

Ο επιτυχής εξορθολογισμός των υφιστάμενων λειτουργιών, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τις Σκουριές και την έγκριση νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία θα υποβληθεί εντός του 2021, θα ξεκλειδώσουν την αξία του συνόλου των δραστηριοτήτων της Ελληνικός Χρυσός και θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των Μεταλλείων Κασσάνδρας, προς όφελος όλων των κοινωνικών μας εταίρων.

“Στρατηγικός μας στόχος είναι να επενδύσουμε στα Μεταλλεία Κασσάνδρας ώστε η ανάπτυξη και η λειτουργία των δραστηριοτήτων μας να γίνει με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο” δηλώνει ο Χρήστος Μπαλάσκας, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Eldorado Gold, επισημαίνοντας ότι “Η Eldorado Gold επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην εξασφάλιση μακροπρόθεσμης αξίας για τη χώρα μας και την τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής. Η υπογραφή της νέας Επενδυτικής Συμφωνίας μάς επέτρεψε να προχωρήσουμε με αυτοπεποίθηση στον σχεδιασμό μας για την πλήρη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Μέσα από τον Στρατηγικό Οδικό Χάρτη και τα ορόσημα που δεσμευόμαστε να επιτύχουμε, στοχεύουμε να καταστήσουμε τα εν λειτουργία μεταλλεία μας κερδοφόρα και να διασφαλίσουμε το έγκαιρο άνοιγμα των Σκουριών, ενός μεταλλείου παγκόσμιας κλάσης, που μόλις τεθεί σε λειτουργία, θα καθιερώσει την Ελλάδα μεταξύ των κορυφαίων χωρών παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη. Σήμερα, κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για το ξεκλείδωμα των σπουδαίων δυνατοτήτων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, ώστε να προσφέρουν αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη”. 

Facebook Comments