Η χειμερινή περίοδος άρχισε με το πετρέλαιο θέρμανσης να διατίθεται ήδη από την περασμένη Παρασκευή στις -υψηλές- τιμές που αναμένονταν, ωστόσο οι πολίτες το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθουν αντιμέτωποι και με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, καθώς θα εκδοθούν οι λογαριασμοί με τις αυξήσεις που αναμένονται.

Στην κυβέρνηση επεξεργάζονται επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών ειδικά σε αυτό το πρώτο διάστημα της χειμερινής περιόδου. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε γίνονται προσπάθειες ώστε να εκταμιευθεί νωρίτερα το επίδομα θέρμανσης.

Παράλληλα, και σε ό,τι έχει να κάνει με το ηλεκτρικό ρεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου άνοιξε το… παράθυρο για την αποπληρωμή των λογαριασμών με δόσεις. «Επειδή οι ανατιμήσεις ενδεχομένως δυσκολέψουν κάποιους, για να μη μείνει ο κόσμος χωρίς ρεύμα, δίνουμε τη δυνατότητα μιας δοσοποίησης, μέτρο το οποίο θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα, για να μπορεί ο κόσμος να μετατοπίζει κάποιες από τις υποχρεώσεις του» είπε μεταξύ άλλων την Κυριακή σε τηλεοπτική εκπομπή διευκρινίζοντας πως: «Έχουμε πει ότι αυτό θα ισχύσει μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή μέχρι τους λογαριασμούς του πρώτου διμήνου της επόμενης χρονιάς και μετά όσο είναι δυναμικό το φαινόμενο των ανατιμήσεων στην ενέργεια, θα παρεμβαίνουμε».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε ακόμη στον διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023, αλλά και την περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου.

Facebook Comments