Με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. ο Νίκος Καρανίκας, ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, εξυμνεί το ΠΑΣΟΚ και αποθεώνει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου ενώ παράλληλα εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τις μεταρρυθμίσεις που δεν έκανε.

«18 Οκτώβρη 1981, ηττήθηκε η Δεξιά με την ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι είδαμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις υπέρ της δημοκρατίας, της κοινωνίας και συγκεκριμένα του εργατικού κινήματος… εκτός από την γνωστή διαφθορά», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Facebook επ αφορμής της συμπλήρωσης 40 ετών από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Γράφει δε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρανίκας: «Μεταρρυθμίσεις που ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορούν να γίνουν καθώς έλεγαν ότι δεν είναι έτοιμη η κοινωνία για τέτοιες αλλαγές…(κάτι τέτοια έλεγαν και οι δικοί μας αν δεν κάνω λάθος, όπως για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών, τη νομιμοποίηση της κάνναβης κτλ κτλ). Να θυμίσω σε μερικές και μερικούς κάποια έργα του ΠΑΣΟΚ γιατί με αφορμή την διεύρυνση που δεν έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγονται διάφορες ανιστόρητες αριστερίστικες βλακείες και η κριτική εστιάζεται στην διαφθορά και οχι στις αλλαγές».


Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:

 


Στις 18 Σοσιαλισμός” “Αλλαγή”

18 Οκτώβρη 1981, ηττήθηκε η Δεξιά με την ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι είδαμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις υπέρ της δημοκρατίας, της κοινωνίας και συγκεκριμένα του εργατικού κινήματος… εκτός από την γνωστή διαφθορά.

Το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον Ανδρέα τον κατηγόρησε και τον πολέμησε η ΝΔ από την πρώτη μέρα, χρεώνοντας του από την 17Ν μέχρι το Τσερνομπίλ, αλλά ο ίδιος δεν φοβήθηκε τα δημοσιεύματα της Δεξιάς ούτε το επικοινωνιακό μπούλινκ του συστήματος και προχώρησε άμεσα σε μεταρρυθμίσεις.

Μεταρρυθμίσεις που ελάχιστοι πίστευαν ότι μπορούν να γίνουν καθώς έλεγαν ότι δεν είναι έτοιμη η κοινωνία για τέτοιες αλλαγές…(κάτι τέτοια έλεγαν και οι δικοί μας αν δεν κάνω λάθος, όπως για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών, τη νομιμοποίηση της κάνναβης κτλ κτλ).

Θα θυμίσω σε μερικές και μερικούς κάποια έργα του ΠΑΣΟΚ γιατί με αφορμή την διεύρυνση που δεν έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγονται διάφορες ανιστόρητες αριστερίστικες βλακείες και η κριτική εστιάζεται στην διαφθορά και οχι στις αλλαγές:

■Δημιουργήθηκε το ΕΣΥ (εθνικό σύστημα υγειάς)

■Καθιερώθηκε ο μαθητικός κανονισμός και τα δικαιώματα μαθητών και σπουδαστών

■Καθιερώθηκε Αγροτική Σύνταξη σε όλους τους αγρότες

■Καθιερώνεται η πενθήμερη εργασία και συντάσσεται ο εργατικός νόμος και ο συνδικαλισμός αποκτάει δικαιώματα και έπαυσε η δίωξη και η απόλυση για λόγους συνδικαλισμού. Πρώτη φορά αναγνωρίζεται και αποζημιώνεται το εργατικό ατύχημα

■ Διεκδικήθηκαν από Ευρώπη τα ΜΟΠ (Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα)

■ Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης

■Επιστροφή στην Ελλάδα των πολιτικών προσφύγων του Δημοκρατικού Στρατού

■Καταργήθηκαν οι φάκελοι πολιτικών πεποιθήσεων και πράξεων

■Καταργήθηκε η χωροφυλακή και μαζι της ο γνωστός τότε «Φόβος του χωροφύλακα»

■Καταργήθηκαν πολλοι νόμοι απ την εποχή του Μεταξά και του εμφυλίου, όπως του τεντιμποϊσμού, της κατασκοπείας κτλ

■καθιερώθηκε το μονοτονικό σύστημα γραφής

■Καταργήθηκε η στολή των μαθητών (ποδιές)

■Καθιερώθηκε η ισότητα των δύο φύλων και η γυναίκα δεν χρειάζονταν άδεια από τον πατέρα ή σύζυγο για να δουλέψει, να ανοίξει επιχείρηση …

■Νομιμοποιήθηκε ο πολιτικός γάμος

■Καταργείται ο θεσμός της προίκας

■Νομιμοποίηση των αμβλωσεων

■Θεσπίζεται το συναινετικό διαζύγιο και εξισώνονται τα δύο φύλα

■Νομοθετήθηκε η διατήρηση του πατρικού ονόματος της γυναίκας και μετά το γάμο
επίσης η θέσπιση ισότητας των συζύγων ως προς τη γονική τους ιδιότητα.

Facebook Comments