Το ποσό του 1 δισ. ευρώ θα υπερβούν έως το τέλος του 2021 οι εκταμιεύσεις της εμπορικής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος γενικός διευθυντής της, Αντώνης Κατραούρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου στελεχών της στην Αλεξανδρούπολη, πριν από λίγες ημέρες. Πρόσθεσε δε, πως «και για το 2022 θα ακολουθηθεί (από την τράπεζα) ξεκάθαρη αναπτυξιακή στρατηγική, υποστηρίζοντας τις επενδυτικές ανάγκες των πελατών μας και διευκολύνοντας την παροχή ρευστότητας μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών προϊόντων. Οι επιχειρήσεις- πελάτες μας, αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επενδύουν, ευημερούν και εξελίσσονται».

Έμφαση έδωσε και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). Ήδη, διευκρίνισε, η εμπορική τραπεζική της Τράπεζας Πειραιώς εξετάζει σήμερα πάνω από 500 επενδυτικά σχέδια πελατών της, προωθώντας την κουλτούρα αειφόρου ανάπτυξης μέσω των επιταγών του ESG, που εντάσσεται στην ευρωπαϊκή λογική των χρηματοδοτήσεων με σεβασμό στο περιβάλλον.

Κατά τον κ.Κατραούρα, η επίπτωση της πανδημίας στην ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, φαίνεται να είναι ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη. «Σε αυτό συνέβαλαν τα αυξημένα επίπεδα εγρήγορσης που υιοθέτησαν τα επιτελεία των τραπεζών και του κράτους, αναζητώντας καινοτόμα εργαλεία και μεθόδους αντιμετώπισης της κατάστασης. Σήμερα μπορούμε να λέμε δυνατά ότι βλέπουμε την επόμενη ημέρα» υπογράμμισε, επικαλούμενος τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει το 6% το 2021 και θα κινηθεί προς το 7,5%, ενώ για το 2022 οι προβλέψεις είναι για 5%.

Στο κλιμάκιο στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, που πραγματοποίησε προ ημερών συνάντηση με επιχειρηματίες στην Αλεξανδρούπολη, συμμμετείχαν -εκτός από τον κ.Κατραούρα- ο επικεφαλής των Επιχειρηματικών Κέντρων Β. Ελλάδας της τράπεζας, Ανδρέας Δημητριάδης, ο διευθυντής του Επιχειρηματικού Κέντρου Βορειοανατολικής Ελλάδας, Χρήστος Μηλίγκας, ο υπεύθυνος Βιώσιμης Τραπεζικής, Δημήτρης Βερελής και ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Factoring, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι επικεφαλής των επιχειρηματικών ομίλων Εβροφάρμα, Δαστερίδη και Πέτσα, οι Μύλοι Θράκης ΑΕ, τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια ΑΕ, η Κύκλωψ ΑΕ, η Αραμπατζίδης – Δαλτσίδης ΑΕ, η Hellas Frost ΑΕ και ο Όμιλος Χατζηκωνσταντίνου.

Facebook Comments