Η ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι σήμερα σε θέση να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, στηρίζοντας την κοινωνία. Για αυτόν τον λόγο μπόρεσε εν μέσω της παρούσας πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης να επωμιστεί το οικονομικό βάρος μιας έκπτωσης της τάξης του 15% προς τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Αυτό επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Ξιφαράς, από το βήμα του 4ου Athens Investment Forum, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σημερινές προκλήσεις, χάρη στον στρατηγικό σχεδιασμό που ακολουθεί από το 2019. 

«Η εκτίμηση που επικρατεί είναι ότι οι τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας θα υποχωρήσουν σημαντικά την άνοιξη του 2022. Παρότι, όπως φαίνεται, πρόκειται για μια παροδική κρίση, οι επιπτώσεις της σήμερα είναι εμφανείς. Οπότε, η ανάγκη να δοθούν λύσεις καθίσταται επιτακτική και η ΔΕΠΑ Εμπορίας, χάρη στις καίριες κινήσεις, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχει υιοθετήσει από το 2019, ήταν σε θέση να ανταποκριθεί άμεσα» ανέφερε.

Τόνισε τέλος, ότι η ΔΕΠΑ Εμπορίας θέτει τις βάσεις για μια βιώσιμη οικονομικά πορεία προς την πράσινη ενέργεια, επενδύοντας στο φυσικό αέριο που είναι το καύσιμο-γέφυρα, αλλά και σε καινοτόμες λύσεις και νέες τεχνολογίες.

«Οι υποδομές φυσικού αερίου, στις οποίες επενδύουμε, θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στον δρόμο προς την απανθρακοποίηση, καθώς μπορούν να αξιοποιηθούν αργότερα και για νέες μορφές ενέργειας, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο» υπογράμμισε ο κ. Ξιφαράς, που υπενθύμισε ότι η ΔΕΠΑ Εμπορίας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των τεχνολογιών υδρογόνου με το έργο White Dragon, ενώ έχει εισέλθει δυναμικά στις ΑΠΕ με ένα πράσινο χαρτοφυλάκιο άνω των 200 MW.

Facebook Comments