Στο “Θόλο” του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έναν φουτουριστικό χώρο με έμφαση στην οικολογική συνείδηση, η BMW επέλεξε να κάνει την πρώτη Πανελλαδική παρουσίαση των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της iX και i4,στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το ηλεκτρικό σκούτερ EC-04.  Μάλιστα, η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που κατάφεραν να έχουν αυτό το προνόμιο, με το πρώτο προ-παραγωγής μοντέλο να “ποζάρει” δίπλα στα επίσης ολοκαίνουργια και φορτωμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας BMW iX και i4.

 Η BMW iX είναι έτοιμη να προχωρήσει στη μαζική παραγωγή και αναμένεται στην αγορά από το Νοέμβριο του 2021. Η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group συνδυάζει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων, σπορ ευελιξία και μία ασυναγώνιστη αυτονομία, ενώ αναπτύχθηκε με πιλότο τη βιωσιμότητα. Με πρωτοποριακό στυλ και έμφαση στην πολυτέλεια και την ευρυχωρία, η BMW iX ενσαρκώνει μία φρέσκια ερμηνεία της φιλοσοφίας Sports Activity Vehicle (SAV).

Το λανσάρισμα της BMW i4 φέρνει την ηλεκτροκίνηση στην καρδιά της μάρκας BMW. Η οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων έρχεται στον παραδοσιακό πυρήνα της μεσαίας κατηγορίας για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2021. Η BMW i4 είναι ένα τετράθυρο gran coupé που συνδυάζει την ευρυχωρία και πρακτικότητα αυτής της αυτοκινητιστικής φιλοσοφίας με τις σπορ ικανότητες για τις οποίες φημίζεται η BMW και μία αυτονομία πειστική για μεγάλα ταξίδια. Η ασυναγώνιστη πολυτέλεια του μοντέλου αντανακλάται στο υψηλό επίπεδο τεχνολογικής εξέλιξης του συστήματος κίνησης και του πλαισίου, στην καλαίσθητη εμφάνιση, στα ασυμβίβαστα πρότυπα ποιότητας υλικών και κατασκευής και στην ευρεία γκάμα επιλογών εξατομίκευσης. Επιπλέον, η νέα γενιά του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive και οι προηγμένες καινοτομίες στον τομέα αυτοματοποιημένης οδήγησης και συστημάτων στάθμευσης προσθέτουν άφθονο συναίσθημα στην οδηγική εμπειρία.

Η BMW iX θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις. Και οι δύο διαθέτουν ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, με συνδυασμένη ισχύ 385 kW/523 hp στην BMW iX xDrive50 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον κύκλο WLTP: 23,0 – 19,8 kWh/100 km, εκπομπές CO2: 0 g/km) και 240 kW/326 hp στην BMW iX xDrive40 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον κύκλο WLTP: 22,5 – 19,4 kWh/100 km, εκπομπές CO2: 0 g/km). Το αποδοτικό σύστημα κίνησης σε συνδυασμό με την τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταριών προσφέρει αυτονομίες 630 km στην BMW iX xDrive50 και μέχρι 425 km στην BMW iX xDrive40 (υπολογισμός σύμφωνα με το πρότυπο WLTP). Αργότερα, θα προστεθεί στη γκάμα η BMW iX M60 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον κύκλο WLTP: 21,6 kWh/100 km, εκπομπές CO2: 0 g/km) με μέγιστη ισχύ πάνω από 440 kW/600 hp που υπόσχεται μία εξαιρετικά σπορ, αμιγώς ηλεκτρική οδηγική εμπειρία

Η BMW i4 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας BMW που δίνει έμφαση από την αρχή στις δυναμικές επιδόσεις. Δυο εκδόσεις του μοντέλου θα διατίθενται με το λανσάρισμα, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης BMW M με σύστημα κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η BMW i4 M50 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 24 – 19 kWh/100 km κατά το πρότυπο WLTP, εκπομπές CO2: 0 g/km) ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH, χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν ακόμα πίσω προσφέροντας συνολική ισχύ συστήματος 400 kW/544 hp και κορυφαία οδηγική απόλαυση – ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 510 km στον κύκλο WLTP. Η BMW i4 eDrive40 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 20 – 16 kWh/100 km κατά WLTP, εκπομπές CO2: 0 g/km) συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 250 kW/340 hp με κλασική πίσω κίνηση. Η μέγιστη αυτονομία του σύμφωνα με το πρότυπο WLTP είναι 590 km.

Το BMW CE 04 είναι το νέο ηλεκτρικό ‘αστέρι’ της πόλης. Συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με συναίσθημα και δίτροχη απόλαυση. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και οι καλύτερες κυψέλες μπαταριών θα τροφοδοτούν με ισχύ και την BMW iX . Όπως το CE 04, όλα τα μελλοντικά νέα μοντέλα της BMW Motorrad που προορίζονται για την πόλη θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Αποδίδοντας 31 kW (42 hp), το νέο BMW CE 04 έχει έναν ισχυρό κινητήρα και προσφέρει εξαιρετική οδηγική απόλαυση. Ολοκληρώνει το κλασσικό 0 – 50 km/h – εκκίνηση από στάση στα φανάρια – σε 2,6 δευτερόλεπτα. Ακόμα και στην κατηγορία οχημάτων μειωμένης ισχύος L3e-A1, παράγει 23 kW (31 hp). Η μέγιστη ταχύτητα και των δύο εκδόσεων είναι 120 km/h – για γρήγορες επιταχύνσεις όχι μόνο στην πόλη αλλά και σε βασικούς δρόμους και κομμάτια του αυτοκινητόδρομου.

Το νέο BMW CE 04 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 60,6 Ah (8,9 kWh), που προσφέρει αυτονομία περίπου 130 km (έκδοση μειωμένης ισχύος: 100 km). Αυτό επιτρέπει καθημερινές αστικές μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους, τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε μικρές αποδράσεις μετά τη δουλειά ή το Σαββατοκύριακο – με απόλυτη ξεγνοιασιά.

Σε ότι αφορά τις τιμές πώλησης για τη νέα i4 eDrive40 ξεκινούν από τα 55.850 ευρώ, ωστόσο με το πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης στο πλαίσιο του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» μειώνονται στα 48.850 ευρώ.

Η κορυφαία έκδοση i4 M50 των 544 ίππων είναι διαθέσιμη με 69.750 ευρώ και δεν μπορεί να επιδοτηθεί από το πρόγραμμα αυτό.

Οι τιμές για την iX, που επίσης δεν μπορεί να επιδοτηθεί από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» έχουν οριστεί στα 86.450 ευρώ για την έκδοση xDrive40 των 326 ίππων και στα  109.950 ευρώ για την κορυφαία xDrive50 των 523 ίππων.

 

Facebook Comments