Η απόφαση της οικογένειας του αδικοχαμένου 15χρονου Ντίνου από το Μεσολόγγι να δωρίσει τα όργανα του, αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης για τον συνάνθρωπο μας.

Στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχισε η διαδικασία λήψης των οργάνων του 15χρονου Κωνσταντίνου από το Μεσολόγγι, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από τους γιατρούς της ΜΕΘ και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων προκειμένου να δωρηθούν, να μεταμοσχευθούν και να σώσουν μετά από επιθυμία της οικογένειας του παιδιού, επτά συνανθρώπους μας. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από 6 ώρες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Tempo24.news, με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της Αθήνας μεταφέρονται καρδιά, πνεύμονες, νεφροί και μάτια ενώ το ήπαρ θα δοθεί σε λήπτη στη Θεσσαλονίκη.

Σε επικοινωνία που είχε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με τους γονείς του παιδιού, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του παιδιού τους και παράλληλα τα θερμά του συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσφορά ζωής που έκαναν σε πολλούς ανθρώπους.

“Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο των γονιών του”

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε: “Ο Ντίνος σήμερα την παγκόσμια ημέρα των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Απλά ταξιδεύει και χαρίζει απλόχερα ζωή σε 7 συνανθρώπους μας. Ο μικρός μεσολογγίτης έφηβος στέλνει το μήνυμα της δωρεάς. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο των γονιών του ή επαύριο της ζωής μας θα ‘ναι πάλι ζωή”. Ο Ελύτης πάντα επίκαιρος”.

“Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί ιδιαιτέρως την οικογένεια του άτυχου 15χρονου που υπερβαίνοντας τον πόνο και δείχνοντας εξαιρετική μεγαλοψυχία, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού της σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί θερμώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο 15χρονος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από οξεία κεραυνοβόλο εγκεφαλομινιγγίτιδα και η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη, στο Μεσολόγγι.

Πηγή: tempo24

Facebook Comments