Το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα για τη δυνατότητα που θα του δώσει η απλή αναλογική να συγκροτήσει προοδευτική διακυβέρνηση, κλείνοντας τον δρόμο στον Κυριάκο Μητσοτάκη να οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές με το δικό του εκλογικό σύστημα προκειμένου να κερδίσει την αυτοδυναμία, δέχεται πολλαπλά χτυπήματα.

Ο κ. Τσίπρας δέχθηκε ένα ακόμα ηχηρό “όχι” από τον πρώην υπουργό του και asset, όπως τον αποκαλούσε Γιάννη Βαρουφάκη. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, μιλώντας στο Action 24, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να δει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα στη θεση του πρωθυπουργού.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον πιάνουν στη Βουλή και τον ρωτούν αν θα τους βοηθήσει να ξαναπάρουν την εξουσία. Εκείνος, όμως, τους δίνει μια αφοπλιστική απάντηση. “Αν ήθελα ξανά τον Τσίπρα πρωθυπουργό, δεν θα έφευγα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δημιουργήσαμε το ΜέΡΑ 25 ακριβώς γιατί δεν θέλουμε να ξανάρθει στην εξουσία” είναι η σταθερή απάντηση που δίνει σε κάθε νύξη που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι αν θέλει συγκυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, να την κάνει με τη Νέα Δημοκρατία: “Δεν βλέπω τα δυο κόμματα να έχουν μεγάλες διάφορες. Νομίζω άνετα θα μπορούσαν να συνεργαστούν, αφού οι περισσότερες πολιτικές τους επιλογές συμπίπτουν”

 

Facebook Comments