Μια εικόνα μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση αυτό το Σαββατοκύριακο: η μεγάλη ουρά, σε συνοικιακό εφημερεύον φαρμακείο το πρωί της Κυριακής, όπου δεκάδες άνθρωποι περίμεναν να κάνουν ένα ραπιντ τεστ, προφανώς προκειμένου να πάνε για καφέ ή στα ανοιχτά μαγαζιά, εν μέσω ενδιάμεσων εκπτώσεων. 

Όπως μου έλεγε μάλιστα αρμόδιο στέλεχος, έγιναν περίπου 300.000 rapid test μόνο και μόνο για να πάνε οι ανεμβολίαστοι να κάνουν ψώνια, να πιουν καφέ ή να φάνε, όπερ και δείχνει ότι ορισμένοι παραμένουν αμετανόητοι. Και είναι αποφασισμένοι να πετάνε τα λεφτά τους μέρα παρά μέρα σε rapid test, για να μην κάνουν το δωρεάν εμβόλιο και να λύσουν το πρόβλημά τους. Πρόβλημά τους, όμως, κι έρχονται και χειρότερα, διότι θα έρθουν κι άλλα μέτρα, αν τα πράγματα σφίξουν ακόμα περισσότερο. Και όχι σε τοπικό, αλλά σε οριζόντιο επίπεδο. 

Υπάρχει, όμως, και κάτι αισιόδοξο. Τα περίπου 130.000 ραντεβού πρώτων δόσεων που έχουν κλειστεί από τις αρχές του μήνα, από ανθρώπους που είτε φοβήθηκαν λόγω της έξαρσης κρουσμάτων είτε δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος του αποκλεισμού από μια σειρά δραστηριοτήτων. Όπως μου έλεγε, μάλιστα, αρμόδιο στέλεχος από τον Ιούλιο είχε να φανεί τέτοια τάση ενδιαφέροντος για πρώτες δόσεις, ενώ και τα ραντεβού για εμβολιασμούς με τρίτη δόση πάνε καλά. Ο, δε, Προμηθέας που το προηγούμενο διάστημα έκανε 900 περίπου εμβολιασμούς την ημέρα, πλέον κάνει σχεδόν 2.000 σε ημερήσια βάση, όπερ δείχνει και την αύξηση του ενδιαφέροντος. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments