Η δημοσκόπηση της GPO για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής και η καταγραφόμενη πρωτιά -μέχρι στιγμής- στον Ανδρέα Λοβέρδο, έδωσε την αφορμή στον αρθρογράφο των “Νέων” Γιάννη Πρετεντέρη να επαναφέρει στο προσκήνιο την έντονη κριτική που πολλές φορές έχει ασκήσει στον Γιώργο Παπανδρέου, για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται.

Η υποψηφιότητα Παπανδρέου προς το παρόν δεν τάραξε τα νερά”, έγραψε χθες ο Γιάννης Πρετεντέρης προσθέτοντας πως δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί, αφού δεν κατάφερε να πείσει άλλους υποψηφίους να αποσυρθούν, ούτε να γίνει ο ίδιος μεταβατικός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ωστόσο, η κόντρα Πρετεντέρη – Παπανδρέου δεν ξεκίνησε σήμερα, κράτα χρόνια πάει πίσω στο 2005 και κορυφώνεται στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007.

Τότε ο Γ. Πρετεντέρης είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής Βενιζέλου παίρνοντας θέση στην σκληρή εκλογική διαμάχη Παπανδρέου – Βενιζέλου.

Η κριτική που διατύπωνε τότε ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο του Μega είχε ενοχλήσει βαθύτατα τους οπαδούς του Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι στις συγκεντρώσεις του πρώην πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τον τίτλο της εκπομπής που είχε στο Mega αλλά και των θέσεων του Γιώργου Παπανδρέου για ανατροπή της δεδομένης κατάστασης στο ΠΑΣΟΚ, φώναζαν το σύνθημα “Η ανατροπή δεν είναι εκπομπή”.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Στο χθεσινό κείμενο πάντως στα ΝΕΑ ο Γιάννης Πρετεντέρης δίνει “συμβουλές” στον κ. Παπανδρέου προκειμένου να τα πάει καλύτερα εκλογικά και τονίζει πως “αν θέλει να περάσει στο δεύτερο γύρο πρέπει να σηκώσει τα μανίκια, να διατυπώσει προτάσεις και να μην θυμίζει ένα απαξιωμένο και αποτυχημένο παρελθόν. Διότι αν δεν ξεκόψεις από το παρελθόν είσαι καταδικασμένος να το ξαναζείς”.

Προσθέτει μάλιστα πως μέχρι τώρα ο κ. Παπανδρέου δεν έχει παρουσιάσει κανένα αφήγημα, ότι όλα όσα λέει είναι παλιά και ξεπερασμένα, ενώ αναφέρεται και στο επιχείρημα των οπαδών του κ. Παπανδρέου ότι μπορεί να πάρει όποια ώρα θέλει τηλέφωνο τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Facebook Comments