Ρώτησα και έμαθα, φίλες και φίλοι, πώς βρέθηκε χθες αυτή η Ολλανδή…δημοσιογράφος στο Μέγαρο Μαξίμου να ρωτά Μητσοτάκη και Ρούτε. Η αλήθεια είναι ότι την είχε δώσει σε μια λίστα Ολλανδών δημοσιογράφων η εδώ Ολλανδική πρεσβεία, μιας και κανείς δημοσιογράφος από την Ολλανδία δεν ακολούθησε τον κ. Ρούτε. Και η κυρία ήταν η μόνη που εμφανίστηκε στο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να πρέπει να είναι η ενδιάμεση των δύο δημοσιογράφων. Η δε μη εμφάνιση άλλου Ολλανδού είναι και ο λόγος που δόθηκαν μόνο τρεις και όχι τέσσερις ερωτήσεις. 

Η κυρία Μπέουχελ, λοιπόν, δεν έκανε ερώτηση στον πρωθυπουργό. Παραλήρησε αγενώς, βρίσκοντας την ευκαιρία για διάγγελμα εν μέσω συνέντευξης Τύπου, ενώ είναι σαφές ότι πήγε στο Μαξίμου με ατζέντα. Και καλή αυτή η ταλαίπωρη, έκανε το κομμάτι της και γνώρισε τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούν. Οι διάφοροι που στηρίζουν εδώ τις θέσεις της, δεν καταλαβαίνουν ότι δεν πλήττουν τον Μητσοτάκη, αλλά την χώρα, όταν λένε ότι κάνει pushbacks εις βάρος αθώων μεταναστών; Όταν ισχυρίζονται ότι, εν πολλοίς, τους πνίγουμε; Και όταν δεν βρίσκουν μια κουβέντα για τους Τούρκους που εργαλειοποιούν μετανάστες, τους στέλνουν συνοδεία πολεμικών σκαφών και δεν παίρνουν πίσω παράνομους μετανάστες, με βάση την Ελληνοτουρκική Δήλωση του 2016; 

Αυτοί οι ταλαίπωροι, οι θαυμαστές της προβοκάτσιας της Ολλανδής «δημοσιογράφου», θα έπρεπε να ντρέπονται. Αλλά, ευτυχώς αποτελούν μόνο μια ηχηρή μειοψηφία και τίποτε άλλο. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments