Οι σημερινές κυβερνήσεις φτιάχνουν νόμους, όπως οι δικές σας κυβερνήσεις που νομοθετήσατε το ακαταδίωκτο και τώρα νομοθετείτε την καταδίωξη της αντίθετης άποψης, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενώ αναφερόμενος στην προτεινόμενη τροποποίηση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα.

«Ποιος είναι αυτός που ορίζει τι σημαίνει διασπορά ψευδών ειδήσεων; Ποιος ορίζει, πείτε μου, αν προκλήθηκε φόβος σε κάποιους πολίτες;» διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Δικοί σας είναι αυτοί που διασπείρουν τις ψευδείς ειδήσεις. Δικοί σας είναι αυτοί που προκαλούν ανησυχία, φόβο και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην οικονομία, την αμυντική ικανότητα, την δημόσια υγεία. Αυτό όμως που κάνετε τώρα είναι προληπτική λογοκρισία. Και έτσι θα γίνουμε Βόρεια Κορέα. Γιατί θέλετε να μην μιλά κανείς, αν δεν έχει την δική σας άποψη. Επίσης έχουμε και την πρωτοτυπία να τιμωρείται και ο ιδιοκτήτης του μέσου επειδή κάποιος εργαζόμενος εξέφρασε την άποψή του. Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και υποστήριξε πως υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας, λόγω των ρυθμίσεων του ισχύοντος σήμερα Ποινικού Κώδικα.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι είναι μέτριο το επίπεδο ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, είναι ελλιπές το πλαίσιο προστασίας μαρτύρων του δημοσίου συμφέροντος, είναι αμφιλεγόμενος ο τρόπος διορισμού των δικαστικών, υπάρχουν εκατοντάδες συσσωρευμένες υποθέσεις, παρατηρείται μείωση της παραγωγικότητας των δικαστηρίων κλπ. Ακόμα και τη νομοθεσία που αφορά στην δωροδοκία την καταργήσατε το Νοέμβριο του 2019. Δηλαδή, όσοι έχουν δωροδοκήσει σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η έκθεση της Αστυνομίας για την εγκληματικότητα για το 2019 αναφέρει ότι συνελήφθησαν 123.000 παράνομοι μετανάστες, συνελήφθησαν και διακινητές, αναφέρει ότι υπάρχει αύξηση 50% στην εγκληματικότητα στην Αττική από κάποιους Ρομά και επισημαίνει ότι πρόκειται για Ρομά άλλων χωρών που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας και ρημάζουν διάφορες περιοχές. Και η δικαιοσύνη επειδή έχει κάνει την κλοπή πλημμέλημα τους άφησε ελεύθερους και κυκλοφορούν έξω», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Αν θέλετε όμως να μιλήσουμε για απονομή δικαιοσύνης, να μιλήσουμε κύριοι της ΝΔ για το τι σημαίνει ο όρος “ισόβια”» συνέχισε ο κ. Βελόπουλος. «Ξέρετε τι ισχύει στην Ευρώπη; Τα ισόβια στην Γερμανία είναι τουλάχιστον 15 χρόνια εγκλεισμός. Στην Ιταλία είναι 21 χρόνια εγκλεισμός. Στην Βρετανία τα ισόβια είναι ισόβια. Σημαίνουν φυλάκιση έως το τέλος της ζωής του καταδικασθέντος. Κι εμείς στην Ελληνική Λύση όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια».

«Θέλω όμως να αναφερθώ και στο επεισόδιο με την Ολλανδή δημοσιογράφο, που με δυσαρέστησε πολύ. Πείτε μου πόσο σοβαρό είναι ένα κράτος, όταν αφήνει τον καθένα να εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν αφήνει να εισέρχονται στο Μαξίμου υπόδικοι, γιατί υπόδικη είναι η συγκεκριμένη κυρία. Πόσο σοβαρό είναι ένα κράτος όταν επιτρέπει να απολογείται ο πρωθυπουργός σε μια υπόδικη για την φιλοξενία στην χώρα μας παράνομων μεταναστών. Και απορώ με τα υπόλοιπα κόμματα που υπερασπίστηκαν την Ολλανδή, όταν μιλάμε για τον πρωθυπουργό όλης της Ελλάδας και όχι για τον πρωθυπουργό της ΝΔ».

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε την κριτική του προς την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ασκεί.

«Αυτό που πετύχατε στη ΝΔ είναι η κατάρρευση της οικονομίας. Η οικονομία καταρρέει, τα μαγαζιά σβήνουν, οι επιχειρήσεις στεγνώνουν, η ανεργία φουντώνει, τα Ελληνόπουλα φεύγουν, και οι νεοέλληνες, επειδή το θέλει η ΝΔ, είναι διχασμένοι για ένα παλιο-εμβόλιο. Γιατί είναι άλλο πράγμα η νουθεσία και η πειθώ και άλλο η επιβολή. Η δράση φέρνει αντίδραση», κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Facebook Comments