Μέχρι και χθες το βράδυ, όπως πληροφορούμαι, κυβερνητικά στελέχη συζητούσαν για τεχνικές λεπτομέρειες που θα έχει αυτή η έμμεση υποχρεωτικότητα της τρίτης, αναμνηστικής δόσης, για τους πολίτες άνω των 60 ή των 65 ετών που έχουν εμβολιαστεί

Και αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο σημερινό του τηλεοπτικό μήνυμα, είναι έτοιμος να…ντυθεί Μακρόν και να ανακοινώσει ότι για τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες η αναμνηστική δόση θα είναι υποχρεωτική, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, εστίασης και ψυχαγωγίας. Με άλλα λόγια, αν δεν κάνουν την τρίτη δόση, θα εξισώνονται με τους ανεμβολίαστους, με δεδομένη τη φθίνουσα πορεία των αντισωμάτων αρκετούς μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. 

Στην κυβέρνηση είναι αισιόδοξοι από την πορεία των εμβολιασμών, και του προγραμματισμού των πρώτων ραντεβού, αλλά και των αναμνηστικών δόσεων. Με δεδομένο, όμως, ότι έρχονται Χριστούγεννα και αυξημένες κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες, η κυβέρνηση θέλει να θωρακίσει όσο περισσότερο γίνεται τους μεγαλύτερους ηλικιακά πολίτες και να υπερβεί την παγίδα της χαλαρότητας, με τη μεταχρονολόγηση της αναμνηστικής δόσης. 

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με το κεντρικό σενάριο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα το εθνικό πιστοποιητικό θα λήγει για τους πολίτες άνω των 60 ή 65 ετών, αν δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Όσο για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, απομένει μια ευρωπαϊκή συνεννόηση, όχι απλώς για τη χρήση του σε ταξίδια, αλλά για τη χρήση του σε άλλες χώρες, εφόσον δεν έχει γίνει η αναμνηστική δόση σε αυτές τις ηλικίες, προκειμένου να υπάρχει ένας συντονισμός. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments