Η Ingeborg Beugel μέσω συνέντευξής της στην ολλανδική διαδικτυακή εφημερίδα nu.nl, ότι θα φύγει από τη χώρα μας επειδή δέχεται επιθέσεις και απειλές.

Προτού, όμως, φύγει η Ολλανδή δημοσιογράφος με το κόκκινο καπέλο, εμφανίστηκε στο Πολυτεχνείο, πήρε μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και η παρουσία της εκεί δεν πέρασε απαρατήρητη. Η Ingeborg Beugel, μάλιστα, έδωσε νέα συνέντευξη στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στην Αθήνα, επαναλαμβάνοντας όσα είχε δηλώσει και τα προηγούμενα 24ωρα. Είπε, δηλαδή, ότι δεν νιώθει ασφαλής στην Ελλάδα. Τόνισε ξανά η Ινγκεμποργκ Μπέουχελ ότι της πετούν πέτρες στον δρόμο και ότι την συμβουλεύουν να φύγει από την Ελλάδα, διότι στη χώρα μας κινδυνεύει.

Το Anadolu, μάλιστα, σημειώνει ότι: «Η κυρία Μπέουχελ μάς είπε ότι, ύστερα από το επεισόδιο στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει μετατραπεί σε στόχο μιας εκστρατείας μίσους. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καταδίκασαν με ένταση τις επιθέσεις που δέχεται η Μπέουχελ και παροτρύνει την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τους δράστες αυτών των ενεργειών εις βάρος της Ολλανδής δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, οι RSF κρίνουν ότι “είναι απαράδεκτο το να αναγκάζεται να εγκαταλείψει μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια δημοσιογράφος υφιστάμενη φραστική και σωματική βία”».

 

 

Facebook Comments