Φανταστείτε ότι δεν έχετε εμβολιαστεί και έρχονται γιορτές. Τι μπορείτε να κάνετε; Να φάτε, ενδεχομένως, σε εξωτερικό χώρο ενός μαγαζιού, αν και θα έχει κρύο. Αλλά, ας προσπεράσουμε τον καιρό. Μπορείτε, επίσης, να πάτε για ψώνια, έστω και με rapid test. Και, βεβαίως, κομμωτήριο, πάλι με rapid. Αυτά και τίποτε άλλο. 

Με άλλα λόγια ως τα Φώτα περιορίζονται όλες οι επιλογές των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί και γεμίζουν τους ανθρώπους. Ο ανεμβολίαστος δεν μπορεί να μπει σε εστιατόριο για φαγητό, ούτε σε μπαρ, club ή μπουζούκια. Δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο και πλέον ούτε σινεμά, ούτε θέατρο, ούτε σε ένα μουσείο. Με άλλα λόγια, σε ό,τι είναι μέσα και κάνει τους ανθρώπους να περνάνε όμορφα, αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί δεν έχει πρόσβαση. 

Πράγματι, η κυβέρνηση δεν υιοθέτησε ένα μοντέλο Αυστρίας, με πλήρες μπλόκο στους ανεμβολίαστους, αντιλαμβανόμενη ίσως ότι μια τέτοια επιλογή μπορεί να είχε και τα αντίθετα των επιδιωκωμένων αποτελεσμάτων. Είναι, όμως, ένα μοντέλο Αυστρίας…light αυτό που εφαρμόζεται από Δευτέρα και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται τουλάχιστον ως τα Φώτα. Και ο καθένας ας κάνει τα κουμάντα του. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments