Διέψευσε τελικά ο οίκος Moodys τις προσδοκίες για αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας που είχαν καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς για δεύτερη φορά φέτος τήρησε “σιγήν ιχθύος” μην εκδίδοντας έκθεση για την ελληνική οικονομία, όπως ήταν προγραμματισμένο, κλείνοντας με μάλλον “άδοξο” τρόπο τον κύκλο των ραντεβού της χώρας με τους οίκους αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι ο οίκος αξιολογεί την ελληνική οικονομία στο Ba3 με σταθερές προοπτικές, δίνοντας στη χώρα τη χαμηλότερη βαθμολογία (τρία σκαλοπάτια κάτω από την επενδυτική βαθμίδα), καθώς οι S&P, Fitch και DBRS βαθμολογούν όλες την Ελλάδα δύο σκαλοπάτια κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Η Moody’s είχε τηρήσει “σιγή ιχθύος” κατά την προηγούμενη φετινή προγραμματισμένη αξιολόγηση τον Μάιο, και έτσι δεν έχει αλλάξει την αξιολόγηση της Ελλάδας από τον Νοέμβριο του 2020 όταν και την είχε αναβαθμίσει κατά μία βαθμίδα, από το Β1, με θετικές προοπτικές. Είχε επίσης προηγηθεί παραπάνω από ένα έτος αναμονής πριν από αυτήν την αναβάθμιση του 2020 καθώς η προηγούμενη αλλαγή της αξιολόγησης της είχε γίνει τον Μάρτιο του 2019 με διπλή μάλιστα αναβάθμιση.

Facebook Comments