Υποστηρίζοντας πως έχει ευθύνη ως αυριανός πρωθυπουργός να καταγγέλλει όσα γίνονται σε βάρος του λαού ο Αλέξης Τσίπρα εξαπέλυσε επίθεση προσωπική στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε για deals προς όφελος των ολίγων και σε βάρος των πολλών.  

«Έχω ευθύνη ως σημερινός αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανός πρωθυπουργός, να είμαι εδώ και να καταγγέλλω στον ελληνικό λαό, που είναι ο τελικός κριτής. Και κοντοζυγώνει η ώρα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος επιδιώκει να εμφανιστεί ως βέβαιος νικητής των εκλογών, που όμως ο ίδιος δεν ζητά, κάνοντας διαρκώς λόγο για αποχώρηση της κυβέρνησης και ώρα εκλογών που «κοντοζυγώνει».

«Ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη η ανησυχία μεγάλωσε και σε μένα αλλά και στον μέσο πολίτη που παρακολουθεί, που βλέπουν την ακρίβεια να τους πνίγει αλλά και στους επιχειρηματίες και στους εργαζόμενους. Η ανησυχία μου μεγάλωσε ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι η ακρίβεια θα είναι προσωρινή. Το ίδιο που μας έλεγε και για την πανδημία, ότι νικήσαμε, ότι πάμε στο τελευταίο μίλι. Και αυτό όταν η Κριστίν Λαγκάρντ έχει δηλώσει δημοσίως ότι η ακρίβεια είναι εδώ και ήρθε για να μείνει και η άνοδος στις τιμές της ακρίβειας θα διαρκέσουν περισσότερο από την πανδημία…Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αγωνία μου όταν βλέπω το προσχέδιο του προϋπολογισμού και βλέπω ότι οι κοινωνικές δαπάνες για την ενίσχυση των νοικοκυριών είναι μηδέν» είπε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας και απαντώντας στον πρωθυπουργό είπε: «Το μερίδιο του ΑΕΠ που πηγαίνει στους μισθούς στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια μειώνεται, τώρα είναι 34% έναντι 48% στην ΕΕ… Το μεγαλύτερο μέρος των φοροαπαλλαγών που ανακοινώσατε μετά τις εκλογές -με τα 37 δισ. που σας άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ-, πήγε στα υψηλά εισοδήματα».

Facebook Comments