Με πολύ ενδιαφέρον είδα χθες το βράδυ το μάλλον ανιαρό debate του ΚΙΝΑΛ που, εν πάση περιπτώσει, ήταν μια συζήτηση επιπέδου, με θέσεις και απόψεις, μεταξύ στελεχών που εμφορούνται από πολιτικό πολιτισμό. Μου έμεινε, όμως, στο τέλος μια απορία: ποιος από όλους αυτούς θα μεγαλώσει το ΚΙΝΑΛ και θα δώσει προοπτική στον χώρο, ιδίως σε μια περίοδο που το έργο του ΣΥΡΙΖΑ δεν κόβει εισιτήρια και η ΝΔ καλείται να διαχειριστεί τη φθορά της;

Θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος που έκανε τόσα ανοίγματα του κεντρώους που ψηφίζουν ΝΔ, ίσως και στους ίδιους τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, που σαν να μην απευθυνόταν στους ήδη υπάρχοντες ψηφοφόρους του κόμματος του; Έστω και αν, όντως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα πιστοποιητικά κομματικής του νομιμοφροσύνης. 

Θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που φάνηκε διαβασμένος στα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά μίλησε με τρόπο σχεδόν ξύλινο και απέφυγε ορισμένα θεμελιώδη ερωτήματα, ανοίγοντας τον συλλογισμό του; Πραγματικά, το debate ήταν μια ευκαιρία γι’ αυτόν, αλλά φαίνεται να αρκέστηκε στην πεποίθηση ότι του αρκεί να μην κάνει μεγάλο λάθος, προκειμένου να κερδίσει στο τέλος. 

Θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν πήγε καν στο debate και δεν θέλγει ιδιαίτερα κεντρογενείς ψηφοφόρους που δεν του συγχωρούν όσα έκανε τόσο το 2011 όσο και το 2015; 

Με την απορία έμεινα. Ίσως μια πρώτη απάντηση πάρω την Κυριακή, όταν θα δούμε πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν στην κάλπη. Αν είναι περί τις 150.000 ή και παραπάνω, τότε θα κάνουμε άλλη κουβέντα. 

 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments