Την παραδοχή του δημοσκόπου και αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλου, πως έλεγε ψέματα για την εταιρεία Οpinion Poll, σχολιάζει στη στήλη του “Στίγμα” στα “Νέα” ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Σουξέ

“Ο ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ δεν είναι καινούργιος. Είναι παλιός, πολύ παλιός. Τον γνωρίζω δεκαετίες τώρα. Τον είχαμε στο Συγκρότημα να αναλύει δημοσκοπήσεις που έκαναν άλλοι. Αναλύσεις που ήταν συνήθως ό,τι να ‘ναι, αλλά αυτά είναι μια άλλη, πονεμένη, ιστορία. Το μεγάλο του σουξέ όμως δεν είναι το τωρινό. Με τα ψέματα σε βάρος της Οpinion Poll, τα οποία εξαναγκάστηκε να παραδεχτεί δημοσίως, διότι σε διαφορετικά περίπτωση θα έτρωγε μια καμπάνα πιο μεγάλη από το κεφάλι του – τα ψέματα πληρώνονται, και ενίοτε ακριβά.

Το πιο μεγάλο του σουξέ όταν στις εκλογές του 2000. Που για δύο ώρες, 7 με 9 το βράδυ, μέσω του Μega «ανακήρυξε» νικητή των εκλογών τον Κώστα Καραμανλή και τη ΝουΔου του. Βασιζόμενος στις δήθεν έγκυρες μετρήσεις του. Και με το που το ανάγγειλε, βγήκε ο (δεξιός) κόσμος στους δρόμους, και τα στελέχη της ΝουΔου χτύπαγαν τις πόρτες των υπουργείων να τα… παραλάβουν!

Από ένα θαύμα γλιτώσαμε την αιματοχυσία – και δεν ξεκίνησαν να πλακώνονται στους δρόμους πασόκοι και δεξιοί, για το ποιος κέρδισε τις εκλογές. Επικράτησαν ευτυχώς οι ψύχραιμοι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να αποδειχθεί ότι ο Νικολακόπουλος έλεγε μπούρδες στην έκτακτη εκλογική εκπομπή του Μega. Υπόθεση για την οποία, σημειωτέον, δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη. Ούτε για τα μάτια του κόσμου. Ίσως γιατί δεν βρέθηκε κανείς να του τραβήξει μια αγωγή, του «επιστήμονα»” σημειώνει στο σχόλιο του ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.

Facebook Comments